Annonce
Sport

Simon Dahl: Vi skal undgå tju-bang-håndbold

HÅNDBOLD: Assistenttræner Simon Dahl (Nordsjælland) under kampen i Herre Håndbold Ligaen mellem Nordsjælland Håndbold og Ribe-Esbjerg HH den 4. marts 2019 i Frederiksborgcenteret i Hillerød. Foto: Claus Birch.
Nordsjælland Håndbold indleder efter pausen mod bundholdet HC Odense.

Når Nordsjælland Håndbold onsdag møder HC Odense i Dalum Hallerne, tager man samtidig hul på de sidste 11 turneringskampe i 1. division. Og når sidste fløjt lyder 17. april i Royal Stage efter opgøret mod HEI Skæring, skulle Simon Dahls tropper gerne stå med adgangsbilletterne til det forjættede håndboldland: Ligaen.

Og med den form holdet viste i et komprimeret program frem mod årsskiftet, er der ingen grund til at være pessimist. Efter et uafgjort resultat ude mod Skæring i begyndelsen af december, er det udelukkende blevet til sejre til NH, som desuden har spillet besnærende flot håndbold med livligt angrebsspil, solidt forsvar og målmandspræstationer af ypperste karakter. Virkeligt synd, at det for det meste er foregået uden tilskuere pga corona, for der har virkelig været tale om fine takter fra nordsjællænderne.

Simon Dahl er da også fortrøstningsfuld inden opgøret mod HC Odense, som inden kampen ligger næstsidst i rækken - endda med flere spillede kampe end de nærmeste konkurrenter fra Vendsyssel og Nyborg.

- Jeg regner ikke med, at vi kan spille op til det niveau, vi havde lige før jul. Alt kommer nok ikke til at sidde lige i skabet, for vi skal lige have banket lidt rust af. Men vi har trænet godt, og spillet en fin træningskamp (mod Ringsted, red.). Der er ingen skader, og ingen er syge, siger Simon Dahl, som regner med et lidt andet spillemønster, end da de to hold mødtes i slutningen af september (NH vandt 31-28 efter en lige kamp).

- Jeg synes, vi har flyttet os meget siden den kamp, så vi bør kunne vinde. Når det er sagt, synes jeg ikke, Odense er så dårlige, som tabellen antyder. Det har overrasket mig meget, at de ligger, hvor de gør. De er inde i en lidt ond cirkel, vurderer Simon Dahl.


Jeg regner ikke med, at vi kan spille op til det niveau, vi havde lige før jul. Alt kommer nok ikke til at sidde lige i skabet, for vi skal lige have banket lidt rust af.

Simon Dahl


Nøglen for Nordsjælland Håndbold bliver i høj grad at bruge fysik mod Odense-holdet, så de ikke kommer i gang med deres eget spil eller fornemmer, at der er noget at komme efter mod NH.

- De ved jo godt, at de ikke har noget at tabe, så de kan spille frit mod os. Og de vil selvfølgelig jagte alle muligheder. Derfor handler det om for os at sidde på dem fra start og bringe noget fysik ind i kampen. Det skal ikke blive sådan noget tju-bang-håndbold, som vi havde i første kamp imod dem. Lykkes vi med det, skal vi kunne slide dem op og tage hjem med pointene, siger Simon Dahl til dagbladet.

Annonce

Ville helst lukke ned

I Odense er situationen noget anderledes, og langt fra noget eventyr, fristes man til at sige. Odense ligger i bunden, næstsidst, har været udfordret af udskiftning på cheftrænerposten. Assistenttræner Thomas Pedersen overtog holdet i slutningen af november, efter at Martin Hjortshøj var blevet fyret pga manglende resultater. Målsætningen inden sæsonen var en midterplacering, men i øjeblikket ligger Odense-holdet altså i den tunge ende af tabellen, og det kan være svært at se, hvordan HC Odense skal kunne udfordre tabellens duks. Ydermere har holdet i julen og begyndelsen af året døjet med corona – og til Fyens Stiftstidende i begyndelsen af måneden argumenterede Thomas Pedersen for en nedlukning af rækken:

- De siger, det er værre end i foråret. Der lukkede alt ned - også professionel idræt. Min egen holdning er, at selvfølgelig skal det lukkes ned. Hvis det er værre end dengang, så forstår jeg ikke, hvordan man kan blive ved. Hvis vi er i kategori fem, (myndighedernes højeste risiko-niveau, red.) kan der være en fornuft i ikke at spille, siger Thomas Pedersen og uddyber:

- Rent sportsligt ville det være super ærgerligt. Men på den menneskelige del, gør det ikke mig noget, for jeg tænker, at det ville være det rigtige. Der er bare rigtig meget tankemylder, kan jeg mærke på min trup også. Man er bange for at smitte nogle, der måske ikke har det så godt. Og det forstår jeg udmærket godt.

Han sætter sin lid til, at Odense-spillerne vil gå ud og vise, at de har "noget hår på brystet".

- De fem-seks spillere vi havde, som var ramt af corona, er alle friske igen nu, så vi håber, vi kan få lidt af det samme spil igang mod NH som i den første kamp, hvor vi viste, at vi godt kan være med langt hen ad vejen. De er da kæmpe favoritter, men vi vil gerne drille dem. Vi skal have noget kynisme, og vi skal undgå tekniske fejl - så håber vi, at vi kan drille dem, siger Thomas Pedersen.

HC Odense- Nordsjælland Håndbold spiller kl. 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce