Annonce
Snekkersten

Sjældent syn i Snekkersten: 'Nu tror vi på storken'

En stork i Snekkersten
En enlig stork fra Skåne havde valgt at tage et hvil i Snekkersten.
Annonce

SNEKKERSTEN: - Folk er begyndt at stoppe op nu, fortæller Anette Schnoor, der bor i Snekkersten.

Som så mange andre i området fik hun sig lidt af en glædelig overraskelse omkring klokken 10.00 torsdag formiddag, hvor der pludselig sad en ensom stork. Den sad på det hvide hus på Strandvejen 71b, som Anette kan se fra sin lejlighed ved Kystens Perle.

Hun skyndte sig at filme storken med sin mobiltelefon, selvom den blev ved med at vende ryggen til hende, fortæller hun til Helsingør Dagblad.

- Nu tror vi på storken. Jeg har boet i Snekkersten mange år efterhånden, og har aldrig set en stork før. Derfor er det sjovt, selvom det måske kun er på lånt tid, inden den flyver videre, siger Anette Schnoor.

Den var ikke meget for at blive fotograferet. Foto: Per Nielsen

Det er med meget stor sandsynlighed en stork fra Skåne, der har valgt at holde hvil i Snekkersten, inden turen går længere sydpå, fortæller Jess Frederiksen, der er formand i Storkene.dk.

- Man er i gang med et stort storkeprojekt i Skåne og har lige nu 80 ynglende par. Forleden dag så man også fire i Holbæk, og de er alle sammen på vej Sydpå. Det er unge storke, som måske ikke har ynglet i år og i stedet turnerer lidt rundt. Vi kommer helt sikkert til at se flere storke på Sjælland i fremtiden, siger Jess Frederiksen.

Annonce

Storke fra Tyskland og Holland

Selvom storken stadig er et sjældent syn i Snekkersten, har der faktisk været en del storkeaktivitet i Helsingør Kommune i år. Det fortæller Jørgen Hansen fra Helsingør, der er med i Dansk Ornitolog Forening.

- Selvfølgelig vil det være usædvanligt at se en stork, men lige netop i år har en masse hvide storke faktisk trukket over gennem Helsingør. Der er derfor også blevet set storke mange steder i kommunen i år, men det er selvfølgelig ekstra sjovt, når den vælger at sætte sig så synligt, siger Jørgen Hansen.


- Man er i gang med et stort storkeprojekt i Skåne og har lige nu 80 ynglende par. Forleden dag så man også fire i Holbæk, og de er alle sammen på vej Sydpå. Det er unge storke, måske ikke har ynglet i år og i stedet turnerer lidt rundt. Vi kommer helt sikkert til at se flere storke på Sjælland i fremtiden.

Jess Frederiksen, storkeekspert.


Dansk Ornitologisk Forening meldte tidligere på året ud om, at 2020 kan gå hen og blive det bedste år i et kvart århundrede for den hvide stork i Danmark. Ud over storkene fra Skåne har der nemlig været en stor stigning af storke i både Holland og Tyskland, og flere af dem har så valgt at tage turen nordpå i jagten på sommerføde.

- I Danmark bor vi i storkens yderkant. De har deres centrum længere nede i Europa, men søger fra tid til anden til Danmark. Derfor er det altid sjovt, når de rent faktisk dukker op i den danske natur, og jeg tror, at de fleste af os sætter pris på at se en hvid stork.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce