Annonce
Nordsjælland

Skærmtalen til studenterne: I kan, hvad I vil, når altså bare der ikke er Corona

Rektor Henrik Boberg Bæch er vant til at tale direkte til op til 1400 tilskuere. På fredagens translokation var han begrænset til at tone frem på  en storskærm.  Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Henrik Boberg Bæch måtte holde en anderledes translokationstale for eleverne på Espergærde Gymnasium.
Annonce

ESPERGÆRDE: - Og så pludselig punkterede vi. Pludselig knækkede kurven, og EG-pulsen gik i stå, fortæller Henrik Boberg Bæch, rektor for Espergærde Gymnasium.

Han er midt i sin translokationstale, men han kan ikke se, hvordan hans ord bliver modtaget, og hvis han fortæller en vittighed, kan han kun håbe på, at den falder i god jord.

Annonce

Skærmen som livline

Fredagens translokation på Espergærde Gymnasium foregik nemlig ikke som en fælles oplevelse, men derimod med en skærmtale.


Nu gik det ellers lige så godt. I kørte den gode stil. Nogle af jer kørte med næsen i sporet andre måske mere med bagenden i vandskorpen.

Henrik Boberg Bæch, rektor på Espergærde Gymnasium


I sin tale kom Henrik Boberg Bæch ind på effekten af corona.

- Nu gik det ellers lige så godt. I kørte den gode stil. Nogle af jer kørte med næsen i sporet andre måske mere med bagenden i vandskorpen, men uanset hvilken variant har I alle kørt den unge, seje, allestedsnærværende EG-stil på vej videre – på vej mod dagen i dag, sagde han blandt andet og forholdt sig til den nye virkelighed, der var dukket op.

-  Pludselig var skærmen virkeligheden, og pludselig var skærmen vores eneste liv og vores eneste livline til hinanden og jeres eneste livline til jeres liv på EG – og nu sidder I så her - heldigvis sammen med klassekammeraterne og lidt af familien, og må nøjes med en translokation på en skærm, sagde han og roste så den digitale generation.

- Når det nu skulle være, er det jo godt, at I er så gode med og på skærmen. I kan bare det der med skærme. I har hørt det mange gange – I er digitale indfødte og alt det der. Men faktisk synes jeg, at det er vand ved siden af det, I kan, når I ikke er virtuelle – altså når I er her fysisk på EG. Det er her I hører hjemme, det er her, at I har været bedst - ikke kun omkring det faglige, men bestemt også omkring det sociale. Og I er virkelig gode, når I er bedst. I er de bedste, når I er bedst, slår han fast.

Annonce

Opfind selv fremtiden

Espergærde Gymnasiums rektor forsøgte også at se konstruktivt på begrænsningerne, der tvinger os til at genopfinde os selv i de nye begrænsede rammer.

- Det er præcist, hvad der skete for jer, da vi fik Corona i Danmark. I blev tvunget til at finde alternativer til at lære under nye undervisningsmæssige former. I blev tvunget til at socialisere med jeres venner på nye måder under Coronaen, og mange af jer har også måttet tænke i alternativer til ferieplaner og sabbatår på grund af Coronaen, sagde han og opfordrede eleverne til at fortsætte med nytænkningen.

- Den bedste måde for jer at spå om jeres fremtid er at opfinde den selv, og I er altså allerede særligt godt klædt på til at genopfinde jer selv og jeres egen fremtid. Det er jeres valg, hvad der nu skal arbejdes med, hvad der nu skal forskes indenfor, hvad der nu skal udvikles, og de valg kommer til at afgøre både jeres og vores andres fremtid. Så vælg klogt – det ved jeg, at I kan, sluttede han sig tale af med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce