Annonce
Sport

Skøn FCH-sejr Set Fra Cementen: Vi kedede os så dejligt

Daniel Norouzi gav den under krøllerne som sædvanlig gas på FC Helsingørs midtbane. Foto: Claus Birch.

FODBOLD: Det er sundt at kede sig, siger de kloge. Nu om dage keder vi os ellers normalt aldrig. Hvis der er bare et sekund, hvor vi ikke bliver stimuleret, så hiver vi telefonen eller iPaden frem eller tænder computeren eller fjernsynet... eller aktiverer det hele på en gang!

Det gør vi for at sikre os, vi under ingen omstændigheder kommer til at gøre det, som man risikerer, når man keder sig - nemlig at tænke en tanke, at finde på noget, gøre noget nyt, opdage ukendte steder i sindet, udforske nogle spændende rodekasser i hjernens kælder, hvor man ellers aldrig kommer.

Denne eftermiddag på Cementen på Helsingør Stadion kedede vi os på den dejligste måde, man kan forestille sig. Det var sommer, der var mål, og det var søndag. Og der stod reelt ingenting på spil, for hverken hjemmeholdet eller gæsterne fra det midtjyske kunne rykke op eller ned for den sags skyld.

Annonce

Så sådan i teorien kunne det at overvære kampen mellem FC Helsingør og Fredericia sagtens betegnes som at kede sig. Det føltes i hvert fald sundt at sidde og se Tonni Adamsen, Nicolai Hansen og de andre FCH-spillere energisk og imponerende udspille endnu en modstander i denne forrygende succes-sæson.

De keder sig helt sikkert ikke i Skive, Kolding og Vendsyssel - den trio, som kæmper om at undgå at blive de to hold, der ryger ned i 2. division.

Vi storglædede os atter på Cementen over ikke at være en del af det drama, som vi jo kender alt for godt efter tidligere nedturs-sæsoner nerveflænsende afslutninger. Vi elskede at kede os - i sikkerhed for nedrykning og med udsigt til at sikre en fornem fjerdeplads i landets næstbedste fodbold-række, som vi rykkede op i for kun et år siden.


Vi mente, at det signalerede mål-regn... Det var ikke helt forkert.


Selv det, at det højtsprøjtende vandingsanlæg i modvinden vandede os ude på Cementen mere end selve banen både før kampen og i pausen, tog vi med godt humør og våde briller. Vi mente, at det signalerede mål-regn... Det var ikke helt forkert.

En lille mål-byge blev det da til. I 1. halvleg scorede Nicklas Mouritsen et perlemål af den slags, man vil huske længe - braget op i målhjørnet fra lang afstand. 2. halvleg var knap nok begyndt, før Tonni Adamsen afsluttede et flot angreb med en kasse, og så vidste vi på tribunen, at Fredericia ikke ville kunne vriste den flotte placering i 1. division fra os.

Et tåbeligt reduceringsmål gennem FCH-keeper Petersens ben gjorde mål-bygen lidt ubehagelig. Men vi gik faktisk mere op i, at de sortgrå, rigtige regnskyer på himlen bevægede sig den rigtige vej væk fra os, og at solen kom frem igen. De øldrikkende fans på Cementen morede sig også med at skælde ud på modstander-målmanden, hvis panik-spark af og til kom for tæt på de kolde fadøl.

Men rigtig tæt på en uafgjort kom Fredericia ikke. Og holdet måtte tage hjem til den sex- og svindel-skandale-ramte kommune med nul point, mens vi klappede FC Helsingør-spillerne ud ad banen med tak for, at de kedede os så dejligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce