Annonce
Helsingør

Skadede FCH-spillere testes op til kamp

Det er endnu usikkert, om Sebastian Czajkowski bliver klar til HB Køge-kampen. Foto: Claus Birch).
Det er endnu uvist om anfører Nikolaj Hansen og angriberen Sebastian Czajkowski bliver klar til onsdagens kamp mod HB Køge.
Annonce

FODBOLD: Både forsvar og angreb led under fraværet af Nikolaj Hansen og Sebastian Czajkowski, der begge er "småskadet", i fredagens nederlag mod Esbjerg. Det er endnu usikkert, om de bliver klar til kampen mod HB Køge, som spilles i Helsingør onsdag aften.

- Vi tester dem begge op til kampen, og så må vi se. Vi tager i hvert fald ikke unødige chancer, for det er en lang sæson, og vi vil ikke risikere, at vi forværre tingene, siger Morten Eskesen.

Kan hverken Hansen eller Cjajkowski spille, skal cheftræneren og hans assistent, Mikkel Thygesen, i tænkeboks for at finde den rette startformation. I angrebet er der en del alternativer til Czajkowski, mens det ser sværere ud i den anden ende, hvor den hidtidige reserve i centerforsvaret, Brandon Onkony, har karantæne på grund af det røde kort mod Esbjerg. Unge Hans Christian Bonnesen er heller ikke klar efter sin skulderskade.

Morten Eskesen vil - eller kan - ikke byde ind med ret meget i forhold til en mulig startopstilling, men han lover smilende, at FC Helsingør stiller op med 11 mand mod HB Køge.

Annonce

Lukker mål ind

Sydsjællænderne har fået en blandet start på sæsonen med to sejre og to tabte kampe. Seneste opgør i søndags endte med et hjemmebanenederlag på 0-3 til topholdet Viborg.

- HB Køge er meget velorganiserede i deres 4-4-2-formation. Der er boldfaste midtbanespillere, ivrige backs og to hårdtarbejdende angribere, hvor vi selvfølgelig skal holde øje med Martin Koch, som scorede 17 mål sidste år. Men der kommer også muligheder til os, og der er gået mål ind på Køge i alle kampe hidtil i sæsonen, siger Morten Eskesen.

- Rammer vi dagen med vores tryk og den skarphed, vi har haft i vores to tidligere hjemmekampe, vil Køge få problemer. Vi skal kunne tage temperaturen på opgøret og spille tålmodigt. I de fire kampe i 1. division har vi haft mere og mere boldbesiddelse, og selvom det ikke er afgørende, er vi jo i hvert fald sikre på, at de andre ikke scorer, når vi har bolden. Den del af spillet, vil vi gerne mestre endnu bedre, siger Morten Eskesen, der i sin aktive karriere var i Superligaen med Køge Boldklub - som senere fusionerede med Herfølge boldklub i HB Køge.


Der er ingen tilfredshed over oprykning eller tre sejre. Spillerne vil videre, og de vil vise, hvor god de er. Og de er gode. Der er så mange ting, der sidder i skabet, fordi vi har bygget tingene roligt og sikkert op, og derfor er der også en enorm tro på egne evner i hele truppen

Morten Eskesen, FCH-træner


Annonce

Sultne spillere

Efter en forrygende start med tre sejre, kom FCH lidt ned på jorden med nederlaget til Esbjerg. Det irriterede åbenlyst spillerne, der var ved at revne af ærgrelse over dumme fejl. Alle som en ville ønske, at de kunne deltage i en øjeblikkelig revanche.

- Det viser lidt om den sult, der er i truppen. Der er ingen tilfredshed over oprykning eller tre sejre. Spillerne vil videre, og de vil vise, hvor god de er. Og de er gode. Der er så mange ting, der sidder i skabet, fordi vi har bygget tingene roligt og sikkert op, og derfor er der også en enorm tro på egne evner i hele truppen. Det er virkelig en fornøjelse, og vi glæder os helt vil til at komme i kamp, siger Morten Eskesen.

FC Helsingør ligger efter 1-2-nederlaget i Vestjylland nummer tre i 1. division. Et point efter Viborg og med dårligere målscorer end Fremad Amager.

FC Helsingør - HB Køge

Spillested: Helsingør Stadion

Kampstart: 19.00

Forventet startopstilling: Kevin Stuhr Ellegaard - Philip Rejnhold, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Frederik Bay - Elijah Just, Frederik Christensen, Daniel Norouzi, Anders Holst - Carl Lange, Jeppe Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce