Annonce
Rejser

Skagen Fiskerestaurant åbner i Aalborg

Indehaver Jesper C. Winter i den nye Skagen Fiskerestaurant i Aalborg glæder sig til at byde gæster velkomne. - Det vigtigste er, at her er en afslappet atmosfære, og at gæsterne har hygget sig, når de går herfra. Der er ingen dresscode, du er velkommen i shorts, fortæller han. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Med åbningen af Skagen Fiskerestaurant i Aalborg har indehaver Jesper C. Winter spredt appetitten for fisk fra toppen af Danmark til endnu en stor by. Han har taget sand og kunst med fra hjembyen og placeret restauranten på den nye Budolfi Plads.

Når man træder ind i Skagen Fiskerestaurant i Aalborg, sætter man samtidig sine fodspor i et lag hvidt sand, som dækker gulvet i stueetagen af den spritnye restaurant.

Sandet stammer fra Skagen og er et kendetegn ved den gamle Skagen Fiskerestaurant - der ligger i Skagen. Så selv om vi befinder os i Aalborg i en nybygget og moderne restaurant på det for nylig byfornyede område Budolfi Plads, er der masser af spor fra toppen af Danmark.

- Der er 140 års forskel på arkitekturen i Aalborg-restauranten og den i Skagen. Det er umuligt at skabe den samme atmosfære her, men stemningen, personalet og servicen kan vi efterligne. Jeg vil kalde det en pendant, fortæller Jesper C. Winter, der sammen med sin kone, Didde G. Winter, er indehaver.

De bor i Skagen, men i dag er han kørt turen ned til den nye restaurant, som han viser frem.

På væggene hænger drivtømmerkunst af Skagen-kunstneren Liv Larheim, og bag baren hænger en anden slags spiritusflasker - pustede glasflasker i forskellige aflange, runde former. De er fyldt med gyldne væsker. Det er bjesk, der er en nordjysk snaps på urter fra området, og som produceres i Jesper C. Winters spiritusvirksomhed. I et stort specialfremstillet akvarium bobler guldfisk mellem motiver af Den Tilsandede Kirke og de røde pakhuse, hvor den gamle Skagen Fiskerestaurant har haft adresse i 50 år.

- Jeg havde faktisk en ambition om, at restauranten skulle ligge et sted ved vandet, fortæller indehaveren.

- I stedet lavede vi et akvarium, forklarer han og smiler ved tanken om kompromiset.

Han kunne dog ikke modstå pladsen i midten af Aalborg.

- Jeg havde ikke travlt, for det var vigtigt, at det var det rigtige sted. Så da det her dukkede op, slog jeg til. Første gang så jeg den på tegningen, hvor det så flot ud. Tegninger holder ikke altid, men det her har virkelig holdt.

Skagen Fiskerestaurant

I foråret åbnede Skagen Fiskerestaurant i Aalborg.

Det vil sige, at der nu ligger i alt tre Skagen Fiskerestauranter i Danmark.

For fem år siden åbnede en i Illum i København, og så er der den originale, der ligger i Skagen og i år kan fejre 50-års jubilæum.

I Skagen holdes forskellige events. Det samme kommer til at finde sted i den nye restaurant, hvor der er bygget en lille scene.

Indehaverne er Jesper C. Winter og Didde G. Winter.

Skagen Fiskerestaurant ligger på Budolfi Pl., 9000 Aalborg.

Se mere: www.skagenfiskerestaurant.dk.

Mere fisk i Danmark

Restauranten i Aalborg åbnede dette forår. I forvejen ligger der også én i Illum i København, og Jesper C. Winter drømmer gerne om flere restauranter i Danmark, i Aarhus for eksempel.

- Skagen Fiskerestaurant i Aalborg har været på tegnebrættet længe. Lige siden vi åbnede den i København, og det er fem år siden nu. Baggrunden er, at jeg synes, der manglede fiskerestauranter i Danmark. Der findes mange kødrestauranter, men ikke fisk, fortæller han og uddyber:

- Danmark har masser af kyst, lige meget hvor du er, er der ikke mere end 50 kilometer til kysten. Skagen Fiskerestaurant er et godt brand, som jeg synes passer til flere steder i Danmark.

Jesper C. Winter har et tæt forhold til Skagen. Han kom i lære som kok på selvsamme restaurant, som han i dag ejer. Som 20-årig var han udlært. Året efter arbejdede han som hofkok på kongeskibet Dannebrog og fik mulighed for at lave mad på de danske slotte. Han var også et smut forbi flere anerkendte restauranter og var i sine ferier og fridage nede og hjælpe til i køkkenet hos Pasfall i Odense for at få noget inspiration. I 2004 vendte han tilbage til Skagen Fiskerestaurant som køkkenchef, og i 2011 overtog han stedet.

- Jeg har ingen økonomisk baggrund, men har haft en rigtig god revisor, som ikke bare har talt mig efter munden, så det har hjulpet mig, forklarer han og giver samtidig et iværksættergen skylden for, at Skagen Fiskerestaurant er vokset i så mange retninger, nu med den tredje restaurant.

- Egentlig er det ikke nødvendigt. Det var det heller ikke med hotellet og spiritusvirksomheden, men jeg kan ikke lade være med at sætte ting i værk, forklarer han.

Annonce

Liv på Budolfi Plads

Derfor er han også glad for det samarbejde, han har gang i med de andre forretningsdrivende på Budolfi Plads om at skabe liv i området.

- Vi har et godt samarbejde kørende om, hvordan vi holder liv på pladsen. Det bliver blandt andet gennem samarbejder med kirken og Naturhistorisk Museum. Vi ønsker en høj kvalitet, men det skal samtidig være for alle. Vi håber på, at der kommer markeder, storskærm til VM, og Royal Run må også gerne komme forbi. Måske også større udstillinger. Vi vil gerne skabe et miljø, hvor det kan lade sig gøre, fortæller han om fremtiden.

Fortiden skulle også have spillet en væsentlig rolle i år, hvor Skagen Fiskerestaurant kan fejre 50-års jubilæum. I den anledning var det meningen, at der skulle udkomme en bog med historier fra det populære spisested, men udgivelsen er blevet udsat til december. Ligesådan er også receptionen udsat på ubestemt tid på grund af covid-19-situationen. Og et nyt logo ligeså.

Til gengæld er Jesper C. Winter klar med en jubilæumsbjesk. Den er lavet på rølliker, bynke og marehalm og har lagret 10 år på egetræsfade. Den glæder han sig til at servere til gæsterne på alle restauranterne. Derudover er han fortrøstningsfuld over fremtiden og glad for den modtagelse, hans nye restaurant har fået.

- Det er helt overvældende, hvordan vi er blevet taget imod. Forretningsdrivende har ringet til mig for at sige, at de havde hørt om åbningsplanerne. De ville bare sige, at det lød godt. Det er en overvældende god velkomst, fortæller han.

Jesper C. Winter i sin nye restaurant. Også her er der sand på gulvet i en del af restauranten. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det er muligt at få en lille glas bjesk til sin fisk. Det er Jesper C. Winter, der selv sanker urterne til spiritussen. Gerne i selskab med sin familie i naturen omkring Skagen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den nye restaurant ligger i hjertet af Aalborg, men der er sørget for et liv under vandet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Skagen Fiskerestaurant ligger på Budolfi Plads, der har undergået en byfornyelse. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto af de kendte pakhuse i Skagen, hvor den gamle restaurant ligger. Den kan fejre 50-års jubilæum i år. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Danmark kunne godt bruge flere fiskerestauranter, mener Jesper C. Winter. Derfor har han åbnet Skagen Fiskerestaurant i København og nu også Aalborg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Indehaver af Skagen Fiskerestaurant, Jesper C. Winter. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Erhverv For abonnenter

Hornbæk blomstrer: - Vi får et fantastisk år

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Barslund-boss vil tjene penge trods stort minus i regnskabet: - Det går faktisk rigtig godt i virksomheden

Rejser For abonnenter

Svenske fristelser: Gå i Tycho Brahes fodspor

Navne

Nu reagerer verdensstjerne: - Du lever videre i vores hjerter

Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Helsingør

Hørte du også bulder og brag i Helsingør torsdag eftermiddag? Her er forklaringen

Erhverv For abonnenter

Ilse Jacobsen er tilbage efter svær sygdom: - Jeg skal lære at passe bedre på mig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rejser For abonnenter

Boutique Hotel Wassersleben: Tysk badehotel med højt kulinarisk niveau

Hornbæk

Ejer af Det Fedtede Hjørne efter ballade og uro: - Vi kan ikke gøre noget ved, at de unge stiller sig uden for

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Helsingør

Covid-19 florerer i Helsingør-områder med få vaccinerede: Stikket holder corona-smitten væk

Helsingør For abonnenter

Per taber kampen mod sine plageånder: Derfor slipper vi aldrig af med måger

Helsingør

Knallertfører forsøgte at køre fra politiet: Endte med flere sigtelser

Annonce