Annonce
Leder

Skat skal have styr på tingene

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen


Annonce

1 krone og 89 øre.

Så meget skal Helsingør-virksomheden Chaplin Bo, Beskæftigelse og Uddannelse have tilbage efter, Skat har foretaget en genberegning af renten.

Det virker en anelse tåbeligt at bruge krudt på et så lille beløb, men det er ikke første gang, at danskerne ryster på hovedet af Skat.


Danskernes tillid har mildest talt været udfordret, og det vil højst sandsynligt tage mange år, før Skat har fået den danske befolkning tilbage i et tillidsforhold.


Skat har siden middelalderen, hvor den blev indført til at inddrive penge til kirker og præster, været forhadt. I nyere tid har Skat været omdrejningspunktet i rigtig mange skandale-sager, og milliarderne er fosset ud af lommen på Styrelsen.

Danskernes tillid har mildest talt været udfordret, og det vil højst sandsynligt tage mange år, før Skat har fået den danske befolkning tilbage i en eller anden form for tillidsforhold.

Derfor har Skat brug for at have styr på tingene, som vi ser det i sagen med Chaplin Bo, Beskæftigelse og Uddannelse.

"Skattestyrelsen er lovgivningsmæssigt forpligtet til at sikre, at borgere og virksomheder opkræves det korrekte beløb og dermed også til at foretage en korrektion, hvis der er sket en fejl i beregningen. Dette sker uagtet beløbets størrelse", som Skattestyrelsen selv formulerer det i et svar til Helsingør Dagblad.

Styrelsen er med andre ord nødt til at betragte den manglende tillid som et nulpunkt og udvise en absurd grad af gennemsigtighed, selv når det handler om små detaljer.

Men man kan da undre sig over, hvorfor små beløb som 1 krone og 89 øre ikke bliver overført til næste renteberegning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce