Annonce
Helsingør

Skib ohøj på Den røde Plads

Ole Jens Nielsen og Jørn Knudsen fra Værftsmuseet står for søsætningen. Foto: Lars Johannessen

Børn og voksne hygger sig fint med at bygge skibe af simple materialer.

Annonce

Helsingør: Omkring tredive børnefamilier fandt tirsdag vej til Den røde Plads på Værftet, hvor der var musik, popcorn, saft og hjælp til at bygge skibe.

Frivillige fra Værftsmuseet og Det maritime Værksted i Hal 16 tager imod både tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge klokken 10-13, og hver hele time er der fælles søsætning i et stort bassin, opstillet til lejligheden. Det foregår omtrent som "sliskeræset" ved Hornbæk Havnefest i den kommende weekend, men i noget mindre målestok.

For 20 kroner får man udleveret færdigsnittede elementer til skibene, og så er der ellers fri adgang til materialer, man kan bruge til at samle skibsmodeller helt efter sit eget hoved.

Derfor kræver det ikke den store tålmodighed hos børn og voksne at få bygget et flot skib. Og kan man ikke selv finde på et navn, så hjælper Værftsmuseets garvede gutter gerne med forslag.

Inde i Hal 16 kan man møde nogle af dem, der går og pusler med at sætte både i stand - og mærke duften af træ, olie og tjære. Indgangen ligger mellem Den Røde Plads og Madmarkedets gård.

I den ene ende af hallen er Per Nederby i gang med den fælles lavsbåd, som "gutterne bag kutteren" - seks-syv stykker i alt - går og sætter i stand ved fælles hjælp. De er så langt nu, at det trækker op til, at kutteren skal have et navn.

- Vi mener vistnok, at den skal hedde "Krogen", men lad os nu se, siger han forsigtigt. Og Bent Middelbo nikker, et godt navn skal den have. Han er i snak med en af de familier, der har fundet vej ind i hallen for at se på rigtigt skibsbyggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce