Annonce
Øresund

Russisk orlogsskib og svensk containerskib har ramt hinanden i Øresund

To skibe er ifølge den svenske avis Expressen kollideret her ved Øresundsbron onsdag formiddag. Foto: Ritzau Scanpiox


Øresund: Et russisk orlogsskib og et svensk containerskib er ifølge den svenske avis Expressen onsdag formiddag kollideret i dansk farvand tæt på Øresundsbroen.

Det oplyser Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral, JRCC, til Expressen.

Ifølge vagthavende hos JRCC Jörgen Hansson var det russiske skib på vej til Gøteborg, da det bragede sammen med det svenske containerskib, skriver Expressen.

Hos Forsvarets Operationscenter fortæller vagthavende officer Klaus Thing Rasmussen til Ritzau, at der er tale om fragtskibet "Ice Rose", som er indregistreret i Majuro på Marshalløerne.

Det fremgår af hjemmesiden vesselfinder.com, at skibet var på vej fra Sankt Petersborg i Rusland mod Göteborg i Sverige.

- Klokken 10 får vi en melding om, at et civilt skib er kollideret med et russisk krigsskib lige syd for Drogden. Skibene er gået til anker, og vi har været i kontakt med "Ice Rose", som siger, at der ikke er tegn på vandindtrængning, siger Klaus Thing Rasmussen til Ritzau.

Søværnets patruljefartøj "Najaden" er i området, hvor det observerer situationen.

Klaus Thing Rasmussen fortæller, at "Ice Rose" foreløbig er tilbageholdt.

- Men vi har ingen sanktionsmuligheder over for det russiske krigsskib, da det er russisk territorium, siger Klaus Thing Rasmussen.

Ud over "Najaden" er et observationsfartøj fra den svenske søredningstjeneste også til stede i området. Kollisionen er dog sket i dansk farvand, og derfor er det de danske myndigheder, som leder indsatsen.

Hvad der var årsag til kollisionen, er endnu uklart. Det samme var udsynet over Øresund også i de tidlige timer onsdag på grund af en tæt tåge. Men om det har haft betydning, er altså endnu uvist.

Klaus Thing Rasmussen fortæller, at de foreløbige oplysninger tyder på, at skibene har sejlet i samme retning, da de stødte sammen.

Ifølge netmediet Søfart sejlede det russiske krigsskib trods den tætte tåge med slukket AIS, som er et radiosystem til automatisk identifikation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce