Annonce
Helsingør

Skipperen Nicolai Vædele er vært i nyhedscaféen

Annonce

Debat: Det er en sand eventyrer, der fredag formiddag er gæstevært i Helsingør Dagblad og bibliotekernes ugentlige nyhedscafé. For Nicolai Juel Vædele har adskillige togter med Nordkaperen og andre skibe bag sig. Faktisk er formanden for det maritime værksted i Helsingør, Hal 16, så habil en skipper, at han er en blandt de 16 sømænd, der har fået testamenteret Nordkaperen af den nu afdøde forfatter, Troels Kløvedal.

Nicolai Juel Vædele flyttede til Helsingør for fire år siden. Og man må sige, at han er en mand, der allerede har sat sine aftryk. Han er nemlig en af drivkrafterne bag det maritime værksted Hal 16, hvor en gruppe frivillige med forskellig baggrund restaurerer og vedligeholder historiske træskibe. Formanden for Hal 16 har også været med-initiativtager til en træskibsfestival og kapsejladsen "Øresund på langs", hvor gamle træskibe sejler fra København til Helsingør.

Nicolai Juel Vædele har netop taget hul på et nyt kapitel af sit arbejdsliv, hvor han kan kombinere sin profesionelle baggrund med sin passion for skibe og havet.

Han skal nemlig være med til at udvikle en visionsplan for værftsmuseet i Helsingør, en plan der gerne skulle ende med, at vi får et nationalt værftsmuseum i byen.

En af de nyheder fra ugens løb, som Nicolai Juel Vædele gerne vil diskutere i nyhedscaféen er en nyhed fra Helsingør Dagblad om, at der er blevet nedsat et udvalg, der skal komme op med en løsning på, hvordan vi skal bruge Axeltorv og byens andre pladser i fremtiden.

- Jeg vil gerne tale om, hvad det er for et problem, som udvalget skal løse? Og hvad Helsingør skal leve af i fremtiden, forklarer Nicolai Juel Vædele.

- Der er jo dystre udsigter for butikslivet i de danske provinsbyer, hvis vi kigger nogle år frem. Men Helsingør har nogle flere strenge at spille på, fordi der også kommer mange turister i byen. Så vi skal tænke over, hvad det er for en by, som vi gerne vil have om 10-20 år, forklarer Vædele, der også gerne vil tale om nyheden om, at der indføres grænsekontrol mod Sverige i form af stikprøvekontroller.

Nyhedscaféen er næste gang fredag den 15. november fra kl. 9-10 i biblioteket på Kulturværftet. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

BC

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce