Annonce
Sport

Skive-træner: Svært ikke at være misundelig på FC Helsingør

Seks gange har FC Helsingør mødt Skive. De tre første gange i sæsonen 2015-2016 vandt helsingoranerne, men sæsonen efter vandt Skive en og to endte uafgjort - og FC Helsingør rykkede op. Her er Kasper Enghardt i kamp i august 2015 over for Skives Jesper Nielsen. Foto: Claus Birch
Med et point i de første seks runder hænger Skive godt fast i dyndet af 1. division, og derfor skal der tre point på kontoen i udekampen mod oprykkerne fra FC Helsingør søndag eftermiddag.
Annonce

FODBOLD: I sidste sæson imponerede Skive som oprykker i 1. division og endte på en fornem femteplads. Den præstation har skibonitterne haft svært ved at følge op på efter sommerpausen, hvor det kun er blevet til et point i seks kampe. Derfor ligger de også helt i bunden sammen med Kolding IF, mens FC Helsingør - en af de forventede bundrivaler - er skudt af sted med fire sejre.

Annonce

Så FCH som bundrival

- Det er da svært ikke at være lidt misundelig på FC Helsingør, når vi kigger i tabellen. Det er en rigtig flot start, de har fået som oprykker med mange point mod gode modstandere. Jeg er da lidt overrasket, men så alligevel ikke, for når vi kigger på deres trup, er der meget kvalitet. Med Jeppe Kjær som den, der stikker ud, siger Martin Thomsen, der er cheftræner i Skive.

Han er naturligvis træt af, at der allerede er 11 point mellem hans mandskab og FC Helsingør.

- Når vi før sæsonen kiggede på, hvem vi skal have bag os, når sæsonen er ovre, var FC Helsingør et af dem. Det er stadig ikke umuligt at indhente FC Helsingør, men det er selvfølgelig meget, meget vigtigt, at vi vinder på søndag, siger Martin Thomsen, der ud over FCH ser Hvidovre og Kolding IF som de mest sandsynlige bundrivaler, hvilket tabellen også viser efter seks runder, hvor Kolding har et point som Skive, mens vestegns-klubben er på tre point.

Annonce

Svært program

Et point og en målscore på 3-12 efter seks runder er naturligvis et godt stykke fra, hvad man havde håbet i den nordlige del af Midtjylland. Efter fem nederlag på stribe fik Skive det første point i sæsonen via en sen udligning i hjemmekampen mod bundrivalerne fra Kolding. Det var også første gang, at Martin Thomsens tropper mødte et af de hold, der kan forventes at komme i nedrykningsfare. De fem nederlag er kommet i kampe mod Esbjerg, Silkeborg, Viborg, Fremad Amager og Hobro. Alle tre Superliga-nedrykkere samt to storsatsende klubber.


Når vi før sæsonen kiggede på, hvem vi skal have bag os, når sæsonen er ovre, var FC Helsingør et af dem. Det er stadig ikke umuligt at indhente FC Helsingør, men det er selvfølgelig meget, meget vigtigt, at vi vinder på søndag

Martin Thomsen, Skive-træner


- Jeg vidste godt, det ville blive svært, da jeg så vores startprogram. De fem første kampe var alle mod klubber, som jeg forventer kommer til at være en del af topstriden, men når det er sagt, havde vi da forventet mere end et point på nuværende tidspunkt, siger Martin Thomsen.

Hvor har Skive underpræsteret i de første seks kampe?

- Hvis vi kigger i stillingen og ser på vores målscorer, så er det ikke til at skjule, at vi ikke scorer nok. Vi vil også gerne indkassere færre mål, men vi producerer ikke chancer nok. Det skal vi have lavet om på. Vi mistede vores topscorer, Sebastian Grønning, til Viborg i sommer, og det kan vi godt mærke, men det er ikke en undskyldning. Vi har mange fine offensiv-spillere, vi skal bare have dem i gang, konstaterer Skives træner.

Annonce

Hårdt arbejde er en dyd

Hvad er det for et Skive-hold, som det begrænsede antal tilskuere kommer til at se på søndag?

- Forhåbentlig et godt organiseret hold, som kan stå imod et godt FC Helsingør-hold, som er glade for at have bolden på deres kunstgræsbane. Forhåbentlig kan vi også nyde godt af det plane underlag, når vi får bolden og slå til mod deres mål. Der er ingen tvivl om, at det bliver svært for os, men arbejder vi hårdt, og det er en dyd hos os, kan vi meget vel få et godt resultat med hjem, lyder det optimistisk fra Martin Thomsen.

Skive har ikke fuldtids-setup og træner derfor om eftermiddagen, når spillerne er færdige på studier eller arbejde. Meget anderledes i forhold til de største klubber i 1. division, de har meget større budgetter og spillerne til rådighed på fuld tid.

- Det er sådan det er i Skive, og det er vi alle sammen helt på det rene med. Vi arbejder hen mod en dag forhåbentlig at tage næste skridt mod et fuldtids-setup. Lige på søndag, hvor vi spiller et stykke hen på eftermiddagen i Nordsjælland, og det formentlig er blevet mandag, inden vi er hjemme, kan man da godt være lidt misundelig på de andre. Men det er bare vores vilkår, siger Martin Thomsen.

FCH og Skive IK mødes søndag klokken 15.30 på Helsingør Stadion.

7. runde i 1. division

Fredag ,18.00: Viborg FF - Fremad Amager

Fredag, 18.30: Hvidovre IF - Silkeborg IF

Lørdag, 14.00: Kolding IF - Esbjerg fB

Lørdag, 15.00: Hobro - HB Køge

Søndag, 15.00: Vendsyssel FF - FC Fredericia

Søndag, 15.30: FC Helsingør - Skive IK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce