Annonce
Helsingør

Skolebørn vandt præmier i trafikkonkurrence

Elever fra fire af kommunens 0.klasser deltog fredag formiddag i en præmieoverrækkelse i byrådssalen på Helsingør Rådhus. Foto: Torben Sørensen

Elever fra fire 0.klasser kunne tage hjem fra byrådssalen med penge til klasseklassen

Annonce

Helsingør: Elever fra fire af kommunens 0. klasser var fredag formiddag samlet i byrådssalen for at få overrakt en præmie for at deltage i den landsdækkende kampagne Børn på vej, hvor eleverne har løst opgaver om sikker adfærd i trafikken..

Det var formand for kommunens trafiksikkerhedsråd og udvalgsformand Christian Holm Donatzky som tog imod børnene sammen med områdebetjent Lotte Hammerich fra Nordsjællands Politi.

Annonce

Stor spørgelyst

Christian Holm Donatzky, benyttede lejligheden til at fortælle eleverne om, hvad byrådssalen bliver brugt til, og hvad politikerne er med til at bestemme. Det gav anledning til flere spørgsmål fra eleverne. Derefter var det områdebetjent Lotte Hammerichs tur til at fortælle om sit arbejde ude på skolerne. Hun blev mødt af en byge af spørgsmål , da hun fortalte om, hvorfor hun bar en pistol, herunder også peberspray og politistav.

-Jeg har aldrig haft pistolen op en eneste gang i de 22 år jeg har været ansat i politiet. Jeg er nemlig rigtig god til at tale med folk, kunne Lotte Hammerich berolige børnene med.

Annonce

Pengepræmier

Bagefter var det tid til at dele pengepræmier ud til de fire skoleklasser, som var udtrukket blandt alle de klasser, der har svaret på opgaverne om at færdes i trafikken. Det drejer sig om 0.C fra Borupgårdskolen, som fik en check på 1000 kroner, 0.A fra Helsingør Privatskole, ligeledes 1000 kroner, 0.klasse fra Apperupskolen, som kunne tage hjem med en check på 500 kroner. Det samme kunne 0.K fra Snekkersten Skole.

Annonce

Læring gennem praktiske øvelser

Kommunens trafiksikkerhedsformand glæder sig over, at kampagnen er med til, at eleverne bliver bedre klædt på til at færdes i trafikken.

-Det er så vigtigt, at alle børn i Helsingør Kommune lærer at passe på sig selv i trafikken. Det er en stor glæde at kunne belønne vinderne i "Børn på vej-konkurrencen", siger trafiksikkerhedsrådformand Christian Holm Donatsky.

- Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne, oplyser Gitte Bagger, trafiksikkerhedsmedarbejder og medlem af Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce