Annonce
Helsingør

Skomager uretmæssigt anmeldt til politiet for at holde åbent: - Personen kunne jo også have spurgt mig

Skomager Ejner Aaby Hansen fra skomagerværkstedet Helsingør Hælebar fik tidligere på ugen besøg af to betjente. Foto: Lars Johannessen.
Skomager Ejner Aaby Hansen, som driver skomagerværkstedet Helsingør Hælebar i Sct. Olai Gade blev tirsdag uretmæssigt anmeldt til politiet for at holde åbent. Og han er ikke den eneste. Politiet får jævnligt corona-anmeldelser.

HELSINGØR: - Jeg har i dag haft besøg af politiet, fordi jeg er anmeldt for at have åbent. Jeg har nu sat brevet fra Erhvervsstyrelsen i vinduet, så alle kan se, at jeg har tilladelse til at have åbent, sådan lød teksten i det opslag, som Annette Rost Hansen tirsdag lagde ud i Helsingør-gruppen på Facebook på vegne af sin mand skomager Ejner Aaby Hansen, som driver butik i Sct. Olai Gade.

Opslaget er i skrivende stund blev kommenteret af næsten 400 brugere - langt de fleste er vrede over anmeldelsen og mener, at det er udtryk for upassende opførsel, at borgere agerer "coronapoliti".

Kunne bare have spurgt

For Ejner Aaby Hansen var det  en besynderlig oplevelse pludselig at få besøg af to betjente i butikken.

- De var nu rigtig flinke betjentene. Men de burde næsten have undersøgt det, inden de kørte ud til mig. Jeg havde jo kontaktet myndighederne i forvejen og har papirerne i orden.  Jeg viste dem papiret fra Erhvervsstyrelsen. Og så tog de afsted igen, fortæller Ejner Aaby Hansen.

Han kan godt forstå, hvis der er borgere der undrer sig over, at han holder åbent - når nu så mange andre butikker ikke gør. Men han undrer sig over fremgangsmåden.

- Personen der anmeldte det, kunne jo også bare været kommet ind og spurgt mig om det, siger Ejner Aaby Hansen.

Annonce

Corona-anmeldelser

Det sker jævnligt, at politiet får anmeldelser om butikker, der holder åbent- hvor folk er i tvivl om, hvorvidt de har lov til det i forhold til de gældende retningslinjer i forbindelse med nedlukningen.

- Jeg har ikke lige nogle tal på det, men vi får jævnligt corona-anmeldelser. Det er ikke sådan, at vi bliver lagt ned, de kommer lidt hen ad vejen. Nogle dage er der ingen, næste dag kommer der måske to anmeldelser. Som oftest er der ikke tale om en reel overtrædelse. De fleste anmeldelser beror på, at folk kommer i tvivl og misforstår situationen. Jeg er ikke bekendt med, at vi har nyere sager, hvor der er forretningsdrivende, der bevidst har overtrådt reglerne, siger politikommissær Christian Marcussen, Nordsjællands Politi.

Annonce

Reagerer på alle anmeldelser

Politikommissæren fortæller, at politiet som udgangspunkt tager ud til alle anmeldelser for en sikkerheds skyld.

- Vi kører ud for at føre tilsyn med om retningslinjerne bliver overholdt. Vi har ikke har en udtømmelig og fuldstændig liste over alle brancher. Det er sådan, at der er flere brancher, hvor noget af forretningen gerne må holde åbent, mens en anden del er lukket. Det gælder for eksempel for bilforhandlere, som også har et værksted. Værkstedet må gerne holde åbent, mens der er lukket for kundekontakt og salg af biler i selve salgsafdelingen, forklarer Christian Marcussen.


Jeg er glad for, at værkstedet gerne må have åbent. Men jeg kan ikke lade være med at undre mig lidt over, at det skulle være forbundet med en større risko at sælge snørebånd fremfor at reparere sko.

Ejner Aaaby Hansen


Annonce

Undrer sig lidt

Det er den samme regel, der gør sig gældende for skomagerbutikken i Sct. Olai Gade. Således må Ejner Aaby Hansen gerne holde åben for ind- og udlevering af sko og lædervarer, der skal repareres. Men han må ikke sælge tilbehør, som det fremgår af det skriftlige svar fra Erhvervsstyrelsen.

- Jeg var selv i tvivl om, hvorvidt jeg måtte holde åbent og følger naturligvis retningslinjerne.  Jeg er glad for at værkstedet gerne må have åbent. Men jeg kan ikke lade være med at undre mig lidt over, at det skulle være forbundet med en større risko at sælge snørebånd fremfor at reparere sko, siger Ejner Aaby Hansen.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Tæt knyttet til gymnasiet – også 40 år efter studentereksamen

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Annonce