Annonce
Snekkersten

Smittefare på Bloksbjerg: Heksen får mundbind på

Coronaheksen, som skal afbrændes til sankthans, har meget passende fået mundbind på. Foto: Torben Sørensen
I år er selv urgamle traditioner præget af coronakrisen.
Annonce

SNEKKERSTEN:  "Dem vil vi fra livet med mundbind holde". Sådan kunne man med en vis ret omskrive en af Holger Drachmanns linjer fra "Midsommervisen", der vil stige fra alle egne af landet sankthansaften.

Den gamle digter skrev godt nok "glædesblus" og ikke "mundbind", men der er løbet meget vand i åen siden han skrev sin uopslidelige sang i 1885. Coronasmitten sætter stadig sit præg på alt hvad der sker - ja, selv på de hekse, der skal brændes på bålet om aftenen den 23. juni.

I Snekkersten har hun fået mundbind på. Ikke på grund af smittefaren, men selvfølgelig blot som et symbol på tidens altoverskyggende emne.

Annonce

Kommer fra Nordjylland

Tækkemand Michael Jarl Christensen og hans hustru Mona holder hvert år et privat sankthansbål på Snekkersten strand med en fantastisk heks.

Coronaheksen, som skal afbrændes til sankthans i Snekkersten Til venstre Michael Jarl Christensen, som har hentet hende i Nordjylland, og Fatih Buzykurt, som er medhjælper på projektet. Foto: Torben Sørensen

Det er Belal Adwan, som tidligere boede på Klyveren i Snekkersten, men som nu bor i Nordjylland, der har skabt heksen gennem alle årene. Og selv om han altså er flyttet, så svigter han ikke traditionen, og det er da også ham, der har lavet årets version af kosteskaftspiloten fra Bloksbjerg.

Michael Jarl Christensen har selv været oppe at hente coronaheksen i hos Belal i det nordjyske og lige nu ligger hun på hans ejendommen i Kelleris og venter på at blive fyret af ved sankthansbålet, som bliver holdt i privat regi.

En tankevækkende idé, men det kan nok ikke afvises, at vi også vil se andre coronahekse på de danske sankthansbål i år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce