Annonce
Helsingør

Snekkersten Borgerforening spørger til lokalplanen: Hvad kan vi gøre for at sikre en bæredygtig, fremtidig udvikling?

Snekkersten Havn.Foto: Lars Johannessen
Hver uge får en af Helsingør Kommunes foreninger og organisationer muligheden for at stille et spørgsmål til byrådet i serien KLAR PARTI SVAR. I denne uge er det Snekkersten Borgerforening

Snekkersten Borgerforening spørger:

Vil en lokalplan for Snekkersten Havn være hensigtsmæssig for at sikre en bæredygtig, fremtidig udvikling af lokaliteten? (sikring af kystlandskabet, miljøet og kulturhistorien)

Hvad vil kommunen gøre for at regulere trafikken og dæmpe farten på Strandvejen mellem Skotterup og Kystens Perle? Sænke hastighedsgrænsen til 40 kilometer? Etablere fodgængerfelt nord for havnen? Opsætte chikaner, som tidligere?

KLAR PARTI SVAR

En række foreninger/organisationer skiftes til at stille et spørgsmål hver lørdag til en gruppe af byrådspartier.

Byrådspartier får mulighed for at svare på spørgsmålet, og slutteligt får foreningen/organisationen mulighed for at respondere, på de svar de har fået fra partier.

Partierne er opdelt således:

  • Gruppe 1: Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre
  • Gruppe 2: Socialdemokratiet, Nye Borgerlige, Venstre og Socialistisk Folkeparti


Grafik: Leif Nørmark Sørensen
Annonce

Socialdemokratiet svarer:

Snekkersten Havn er et meget vigtigt område, hvor vores borgere nyder stranden, vandet, havnen og de mange muligheder, som det giver. Vi skal derfor hele tiden være opmærksomme på, hvordan vi bevarer området og sikrer en bæredygtig udvikling.

Jeg tror ikke, at en lokalplan for området er den rigtige vej at gå lige i øjeblikket. Det skyldes, at vi som kommune ikke påtænker at anlægge noget nyt, og derfor er det svært at se, hvad vi kan opnå med en lokalplan for havnen.

Claus Christoffersen, Socialdemokratiet

Jeg tror ikke, at en lokalplan for området er den rigtige vej at gå lige i øjeblikket. Det skyldes, at vi som kommune ikke påtænker at anlægge noget nyt, og derfor er det svært at se, hvad vi kan opnå med en lokalplan for havnen. Vi har rigtig mange lokalplaner i gang for tiden, som vi prioriterer hårdt imellem. Så der skal være et stort behov, og det er der for tiden ikke. Sagen er også den, at hele havnen og kysten er omfattet af strandbeskyttelse, så der kun kan etableres anlæg til havneformål inden for havnens areal.

Med hensyn til trafikken på Strandvejen, så er den meget heftig, og vi skal forsøge at gøre alt, hvad vi kan for at få farten ned. En hastighed på 40 km kunne være et forsøg værd sammen med chikaner. For der køres alt for stærkt.

Annonce

Venstre svarer:

Snekkersten Havn skal være velkommen til at udarbejde en vision for, hvordan den fremadrettet kan indtænke klimavenlige og bæredygtige tiltag for at sikre kyst, miljø og kulturhistorie. Sammenholdt med det at være et rekreativt område.

Trafikken på Strandvejen er intens, og farten ofte for høj. Fartdæmpere kan derfor meget vel komme på tale igen. At reducere hastighedsgrænsen kan derimod have den ulempe, at bilister “har for meget tid” til at se efter badegæster fremfor at holde øje med trafikken.

Mette Lene Jensen, Venstre

Havn og strand er omfattet af strandbeskyttelse, hvorfor der kun må være anlæg med havneformål på stedet. Der er derfor ikke grundlag for en lokalplan alene for Snekkersten Havn. Endelig eksisterer der allerede en bevarende lokalplan for området omkring havnen, nemlig det gamle Snekkersten.

Trafikken på Strandvejen er intens, og farten ofte for høj. Fartdæmpere kan derfor meget vel komme på tale igen. At reducere hastighedsgrænsen kan derimod have den ulempe, at bilister “har for meget tid” til at se efter badegæster fremfor at holde øje med trafikken.

I sommermånederne parkeres der ofte langs vejen, hvilket i sig selv reducerer udsynet. Jeg undrer mig over, at det i sig selv ikke er nok til at reducere både lysten og modet til at køre for stærkt.

Annonce

Socialistisk Folkeparti svarer:

En lokalplan for Snekkersten Havn kan være en god ide for et område, der skal tilgodese mange forskellige interesser og behov i et lokalområde. Men spørgsmålet giver tanker om, at havnen måske opfattes af spørgerne, som en isoleret del af Snekkersten og ikke som en del af byområdet Snekkersten.

Sammenhængen mellem en fremtidsholdbar lokalplan for et område, og de krav byggeloven stiller til nyt byggeri, overses ofte. En lokalplan har som formål at give rammer og retning, hvor byggeloven kan sikre en mere retvisende sammenhæng mellem det, myndighederne tillader, og det der reelt ønskes bygges. Det gælder både i relation til arkitektur, brug af materialer og indpasning i omgivelser. Hvilket måske ligger bag ønsket om en bæredygtig udvikling´, der kan tilgodese miljøet og kulturhistorien for området?

Men som reglerne er i dag, vil SF foreslå at borgerforeningen omkring Snekkersten Havn, fondsbestyrelsen for havnen og byrådet tager en god dialog. En dialog om, hvordan der kan sikres en bæredygtig og fremtidig udvikling af hele området (...)

Bente Borg Donkin, Socialistisk Folkeparti

På sigt kunne man dog ønske, at byggeloven blev styrket, så de kommunale myndigheder i højere grad kan regulere de enkelte projekter uden at skulle lave en ny lokalplan.

Dette kunne sikre en tryghed for, at der ikke blev iværksat nybyggeri, der uønsket brød med områdets karakter. Men som reglerne er i dag, vil SF foreslå at borgerforeningen omkring Snekkersten Havn, fondsbestyrelsen for havnen og byrådet tager en god dialog. En dialog om, hvordan der kan sikres en bæredygtig og fremtidig udvikling af hele området, inden det besluttes, om der evt. skal udarbejdes en lokalplan for havnen. I den dialog kan det passende diskuteres hvilken hastighedsbegrænsning, der er erfaring med hjælper området bedst.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Stangstiv lystfisker ville med ud at sejle - i stedet mistede han kørekortet

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce