Annonce
Erhverv

Socialdemokratiets nye initiativ overrasker borgmesteren: Hvorfor først nu?

Borgemester Benedikte Kiær mener, at en opdelelse af udvalget for by, plan og miljø kan være vejen til en bedre placering på næste års erhvervsmåling fra Dansk Industri. Foto: Lars Johannessen.
Benedikte Kiær mener, at det både er kærkomment og på tide, at Socialdemokratiet indleder samarbejder med erhvervslivet.
Annonce

HELSINGØR: Claus Christoffersen og Socialdemokratiet indleder et nyt erhvervsforum, og det skaber samtidig overraskelse og glæde hos borgmester Benedikte Kiær.

- Der er brug for en god dialog med lokale virksomheder, siger hun og fortsætter:

- Derfor er det både kærkomment og på tide, at Socialdemokratiet tager initiativ, men det overrasker mig, hvis de ikke har haft en løbende dialog med erhvervslivet tidligere.

Socialdemokratiets initiativ iværksættes ifølge Claus Christoffersen som følge af den seneste erhvervsmåling fra Dansk Industri, der placerede Helsingør Kommune som nummer 91 ud af 93, når det kommunale erhvervssamarbejde.


Socialdemokraterne kunne spørge, hvordan det går med de sociale klausuler.

Benedikte Kiær, Det Konservative Folkeparti, borgmester i Helsingør Kommune


Benedikte Kiær fra Det Konservative Folkeparti forklarer, at hun løbende holder møder med forskellige erhvervsforeninger.

- At Socialdemokratiet nu også indleder en dialog med erhvervslivet kan forhåbentlig medvirke til, at det bliver lettere at få ting, der gavner erhvervslivet, igennem i byrådet, siger borgmesteren.

- For jeg regner med, at de vil være lydhøre over for erhvervslivets ønsker, tilføjer hun.

Til Socialdemokratiets første møde i deres nye erhvervsforum forslår Benedikte Kiær, at de tager et bestemt punkt på dagsordenen:

- Socialdemokraterne kunne spørge, hvordan det går med de sociale klausuler.

FAKTA: Sociale klausuler

Efter en lang og til tider barsk debat fik et rødt flertal i Helsingør Byråd i december 2019 gennemført, at Helsingør Kommune i kommende udbud skal kræve af virksomheder, der vil byde ind på en kommunal opgave, at de har en lærling eller elev ansat for hver tiende ansatte. Det kaldes en social klausul.

Socialdemokratiet og Enhedslisten havde stillet forslaget og stemte naturligvis for sammen med SF, De Radikale og Lokaldemokraterne. Imod stemte De Konservative og Venstre.

Annonce

Opdeling

Som en del af løsningen på, hvordan der rettes op på erhvervsmålingen, foreslår Det Konservative Folkeparti, at udvalget for by, plan og miljø deles op i to nye udvalg - et for klima og miljø og et for arbejdet med lokalplaner, kommuneplaner og byggesager.

- I erhvervsmålingen peges der på, at tiderne på sagsbehandlinger skal ned og forløbende skal være mere smidige. Det håber vi, at en opdeling kan hjælpe med, forklarer Benedikte Kiær.

- Det giver jo i sig selv ikke flere folk, der tager sig af det, som erhvervslivet gerne vil have, sagde Claus Christoffersen, der selv sidder i udvalget for by, plan og miljø, til Helsingør Dagblad, dengang opsplittelsen kom på tale. Dog ville han ikke afvise idéen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce