Annonce
Erhverv

Sofie og Claus vil åbne ny bistro i Helsingør: - Vi vil investere os ud af krisen

Snart åbner en ny bistro i Sct. Olaigade i Helsingør. Det er Claus og Sofie Vogel, der står bag. Foto: Lars Johannessen.
En ny bistro i Sct. Olai Gade vil både være noget for dem, der kan lide at eksperimentere med østers, dem der bare gerne vil have en god burger eller bøf og for dem, der gerne vil have et måltid helt uden kød.
Annonce

HELSINGØR: - Det er svært at sidde på hænderne og at andre har magten over, om man kan tjene penge eller ej. Så vi kiggede på, hvad der kunne lade sig gøre med restriktionerne og fandt så lokalet i Helsingør, hvor der kan være 50 personer, men hvor der også er rigtig hyggeligt.

Sådan lyder det fra 45-årige Sofie Vogel, som sammen med sin mand, 50-årige Claus Vogel, har kastet sig ud i et iværksættereventyr på trods af, at restriktioner fra regeringen kan gøre det svært at være en nyåbnet restaurant i disse tider.

- Vi besluttede os for at investere os ud af krisen, siger hun.

Dermed skriver ægteparret sig ind i en historie af en række nye iværksættere, der har kastet sig ud i at åbne butikker i Helsingørs indre by på trods af den ekstra modstand, man som erhvervsdrivende kan møde lige nu på grund af coronapandemien.

Annonce

Ud af krisen

Sofie og Claus Vogel tror på, at man skal investere sig ud af krisen – og investere i det danske marked.

- Jeg tror ikke, vi rejser til Grækenland til næste sommer. Alligevel har vi jo trangen til at gøre noget godt for os selv – jeg har i hvert fald – og der må vi så udnytte de muligheder, vi har herhjemme, siger Sofie Vogel.

Så da parret så en åbning i Helsingør, slog de til. De mener nemlig, at byen mangler en god mellemting mellem caféer og de finere restauranter som for eksempel Strejf.

- Vi så en mulighed i markedet for det modne publikum, som gerne vil have god mad men også til gode priser, uddyber den kommende bistroejer.


Da vi besluttede os for at vi ville åbne en bistro, ville vi gerne se på provinsbyerne, hvor vi kan tilføje noget unikt – i stedet for bare at være endnu en bistro i København

Sofie Vogel, bistroejer


Parret overtager nøglerne til Sct. Olai Gade 29a allerede 1. december og forventer at slå dørene op for gæster 5. eller 6. december. Bistroen kommer til at hedde Bistro Vogel Haus. Og der kommer til at være noget for alle. Mellem klokken 17 og 19 kan man for eksempel få østers, men bistroen serverer også burger, tomahawk-steaks og en menu til vegetarer, som ikke bare er en almindelig, kedelig salat.

- Det var vigtigt for os, at vegetarmenuen er tænkt ind i konceptet og ikke bare er noget, vi bikser sammen, hvis en skulle ønske et kødfrit måltid, forklarer Sofie Vogel.

Annonce

Forelsket i provinsen

Parret, som har en stor datter på 21 år, flyttede fra København til Nødebo for halvandet år siden, og de har fået øjnene op for, hvad provinsen kan.

- Så da vi besluttede os for at vi ville åbne en bistro, ville vi gerne se på provinsbyerne, hvor vi kan tilføje noget unikt – i stedet for bare at være endnu en bistro i København, siger Sofie Vogel.

Sofie Vogel er til daglig chefkonsulent i Københavns Ejendomme, og det bliver hun ved med at være. Derfor får ikke meget med den daglige drift af bistroen at gøre, men hun vil derimod holde styr på forretningens tal og kontrakter.

Det kreative, daglige arbejde vil derimod være Claus Vogels. Han har masser af erfaring med at drive en restaurant, da han har arbejdet med stordrift i Forum og Bellacenter og derudover har en restaurant i Frimurerordenen på Blegdamsvej i København, som han selv har startet.

Sct. Olai Gade

Sct. Olai Gade udgjorde den midterste del af de øst-vestgående gader, der var skelettet i Erik af Pommerns byplan. Derfor gik gaden i flere hundrede år under betegnelsen Mellemgaden.

Da byen voksede og gadenettet dermed udvidede sig, var navnet ude af trit med virkeligheden. Gaden fik derfor navnet Brøndstræde, opkaldt efter en brønd i gadens østlige ende. Den har også haft navnene Danske Kirkestræde eller Store Kirkestræde.

I 1830’erne blev gaden forlænget nord for Skt. Olai Kirke, hvor en tidligere sti over byens daværende hovedkirkegård, Sankt Olai Urtegård, fik status som offentlig vej. Gaden døbtes Sct. Olai Gade, og i begyndelsen af 1900-årene blev Sct. Olai Gade-navnet udvidet til hele gadeforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce