Annonce
Nordsjælland

Solcellepark er fantastisk: Politikerne jubler

Sådan ser det område ud, hvor Forsyning Helsingør vil fylde et areal på størrelse med 100 fodboldbaner med solcellepaneler. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Alle otte partier i Helsingør Byråd vil stemme ja til stort Forsyning Helsingør-projekt.
Annonce

SKIBSTRUP: Onsdag skal Helsingør Byråd beslutte, om det kommunalt ejede Forsyning Helsingør skal arbejde på at få bygget en kæmpestor solcellepark bag Skibstrup Affaldscenter. Den afstemning er der ikke spænding om, for alle partier regner med at give fuld støtte til projektet.

En af de begejstrede politikere er Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne. Han så gerne, at Forsyning Helsingør ikke nøjedes med at bygge en enkelt solcellepark på 50-60 hektarer, som på papiret kan forsyne halvdelen af husstandene i Helsingør med grøn strøm.

- Det er en fremragende idé med den park. Det er meget bedre end, at hver enkelt husejer skal sætte solpaneler op. For min skyld må Forsyning Helsingør gerne lave to solcelleparker, så alle Helsingørs husstande blev dækket. Og naturen lider ikke skade, alle tissemyrer og biller og sommerfugle kan leve fint under de solceller, siger Ryberg.

Annonce

Den største udfordring

Den radikale Christian Holm Donatzky er formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø. Han stor-roser Forsyning Helsingørs plan om at placere solceller på et areal, der er på størrelse med cirka 100 fodboldbaner i Skibstrup og i dag delvist bruges til landbrug.

- Det er virkelig positivt, at Forsyning Helsingør viser sig som en klimavirksomhed. Vi kan se, at Forsyning Helsingør også har fokus på, at naturen får plads på arealet. I forhold til landbrugsjorden, så taber klimaet og naturen ikke på det her. Og i øvrigt står vi med en klimaudfordring, som måske er større, end noget menneskeheden nogensinde har stået over for, så der er nogle hensyn, der må vige, siger Christian Holm Donatzky.

Annonce

Demokratisk kontrol

Enhedslistens Allan Berg Mortensen er glad for projektet. Politikeren er dog frustreret over, at Forsyning Helsingør, ejet af kommunen, og ikke kommunen selv står bag solcellepark-projektet.

- Det lyder virkelig fantastisk, og det er svært at være modstander af. Men det kunne have været fedt, hvis denne her solcellepark-vision var udviklet af Helsingør Byråd, og ikke en halvoffentlig organisation som Forsyning Helsingør, der er uden for almindelig demokratisk kontrol, siger Allan Berg Mortensen.


Alle tissemyrer og biller og sommerfugle kan leve fint under de solceller

Jan Ryberg, Lokaldemokraterne


Enhedslisten stemmer dog i sidste ende ja på onsdag. Det samme gør Dansk Folkeparti helt uden tøven.

- Det her er jo fremtiden. Ja, det fylder meget med sådan en solcellepark, men den bliver jo placeret et sted, hvor den ikke generer nogen som helst, siger Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti.

Annonce

Til glæde for alle

SFs Bente Borg Donkin finder placeringen logisk. Hun understreger, at en lokal solcellepark i det store billede kommer os alle til gode og glæde. SF'eren ser gerne, at Forsyning Helsingør udvider med endnu flere solcellerpaneler rundt omkring i kommunen.

- Jeg kender ikke projektet i detaljer, men hos Venstre synes vi umiddelbart, at det virker som en god idé med den solcellepark på det sted. Det kan jo ikke genere nogen derude, og det støjer ikke eller noget, så jeg kan ikke se, hvad der skal skulle stå i vejen, siger Mette Lene Jensen fra Venstre.

Ekstraordinære møder

På ekstraordinære møder på onsdag skal Helsingør Byråd og indledningsvis byrådets økonomiudvalg diskutere Forsyning Helsingør-projektet.

De to største partier i Helsingør Byråd, De Konservative og Socialdemokratiet, har allerede markeret, at de bakker op om solcelleparken i Skibstrup. De to partier kan i sig selv levere et flertal i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce