Annonce
Kultur

'Sommerdahl'-skuespillerne anbefaler: Disse steder i Helsingør bør du besøge

Der er mange "smukke" og "charmerende" steder at besøge i og omkring Helsingør - er de tre hovedrolleindehavere i TV2-serien 'Sommerdahl' enige om. FOTO: TV2, Mike Kollöffel
TV-serien 'Sommerdahl', der foregår i Helsingør, er i weekenden tilbage på skærmen. Skuespillerne fra serien har de seneste år tilbragt meget tid i byen. Her er, hvad de tre hovedrolleindehavere vil anbefale dig at se og opleve i Helsingør.

TV: Marienlyst Strandhotel, en tur langs Nordkysten eller en fadøl på Københavneren. Det er blot nogle af de anbefalinger, som de tre hovedrolleindehavere i 'Sommerdahl' har til byen og området, som de har arbejdet i de seneste to år.

I weekenden vender TV2-serien 'Sommerdahl' tilbage på skærmen. Og det betyder, at chefefterforsker Dan Sommerdahl, hans kone Marianne Sommerdahl og kollegaen i Helsingør Politi, Flemming Torp, igen skal til at efterforske en række mord i Helsingør. Både anden sæson og den første, der blev vist på TV2 Charlie sidste år, er optaget lokalt.

Helsingør Dagblad har spurgt de tre hovedrolleindehavere Peter Mygind, André Babikian og Laura Drasbæk hvilke steder i Helsingør, de vil anbefale andre at besøge.

1 ANDRÈ BABIKIAN i rollen som Flemming Torp

FOTO: Henrik Petit, TV2

- Et sted, jeg synes, der er pissehyggeligt er Københavneren. Vi blev taget enormt varmt imod af ejeren en dag, vi kom forbi. Peter og jeg drømte os til pariserbøffer og store fadøl. Der var en enormt dejlig stemning. Det er i hvert fald et sted, jeg skal hen, når jeg skal til Helsingør - når vi må det igen, siger André Babikian med reference til de nuværende corona-restriktioner.

Den 47-årige skuespiller ejer selv en restaurant i København, der ligesom værtshuset i Sct Anna Gade lige nu er lukket for at forebygge smitte med coronavirus. Et andet sted, som André Babikian har været flere gange, er også corona-lukket i øjeblikket. Men det forhindrer ikke skuespilleren i at give det sin anbefaling:

- Jeg synes, Marienlyst er et utroligt dejligt sted, og jeg elsker at ligge i deres udendørsspa og  kigge ud over havet. Det er også et sted, jeg har været privat med min datter, der er 15 år gammel. Det vil jeg klart anbefale, siger André Babikian om strandhotellet i Helsingør, hvor flere scener i både første og anden sæson af krimiserien er optaget.

André Babikian har ikke besøgt Helsingør meget, før han begyndte optagelserne til seriens første sæson for to år siden. Men han er kommet til at holde af byen.

- Jeg kan enormt godt lide den - de små gader og de gamle bygninger. Jeg synes, det er en utrolig hyggelig by, siger han.

2 LAURA DRASBÆK i rollen som Marianne Sommerdahl

FOTO: Mike Kollöffel, TV2

- Hvis jeg har haft et par timers pause fra optagelserne, så har jeg gået en tur inde midt i byen. Der er hyggeligt, siger skuespiller Laura Drasbæk om Helsingør.

- Men det, der er klart mest imponerende, er naturen, siger hun.

- Der er sådan nogle steder, der bare ikke ligner Danmark - og det er ikke fordi, jeg ikke kan lide den danske natur. Men træerne i området omkring Helsingør synes bare højere end andre steder, og der er bakket - fuldstændig eventyrligt, siger Laura Drasbæk.

Derfor er skuespilleren heller ikke i tvivl om, at hun vil anbefale de naturoplevelser man får, når man eksempelvis kører en tur fra Helsingør ad Nordre Strandvej mod Hornbæk.

- Jeg synes, man skal se nogle af de steder, hvor skoven møder havet. Når man kører forbi Helsingør og langs kysten - hold kæft, der er meget flotte steder, siger Laura Drasbæk, der før hun begyndte optagelserne til tv-seriens første sæson ikke havde noget særligt forhold til byen.

- Nu er det blevet mit sted, siger den 46-årige skuespiller.

3 PETER MYGIND i rollen som Dan Sommerdahl

FOTO: Henrik Petit, TV2

- Hold kæft, det er et skønt sted.

Sådan siger skuespiller Peter Mygind om Café Chaplin, der ud over at være en smørrebrødscafé på Axeltorv i Helsingør også er en socialøkonomisk virksomhed og et beskæftigelses- og uddannelsestilbud for mennesker med særlige behov.

- Det var meget rørende at møde de ansatte, og de inviterede os på morgenmad. Det er så fedt, at se, at man - selv om man har lidt udfordringer - sagtens kan være med til at servere, siger skuespilleren, der tidligere også har medvirket i tv-serierne fra DR 'Taxa' og 'Nikolaj og Julie'.

Peter Mygind kalder Helsingør sit "andet hjem" - og kan remse en lang liste af steder i Helsingør op, som han vil anbefale alle at besøge. Ét af de steder er Marienlyst Slot:

- Det er jo en perle - og det er jo et sted, man måske ikke lige opdager, fordi der er en stor mur foran. Men hvis man lige bevæger sig op af en trappe, så kan man sætte sig dér på en bænk og føle, at man lever i et andet århundrede, siger skuespilleren om det store, lyse slot med tilhørende park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Helsingør

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce