Annonce
Helsingør

Sommerfugle, tårer og brede smil: Sådan foregik årets første skoledag

Første skoledag på Apperupskolen, Ålsgårde. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
På grund af coronavirusset oplevede de nye elever på Apperupskolen i Ålsgårde en anderledes første skoledag. Skolen pædagogiske leder, Dorte Lendal, mener dog, at de anderledes omstændigheder havde sine fordele.

ÅLSGÅRDE: Ud af en tæt, grå himmel piblede solstråler frem, da et nyudklækket kuld af håbefulde elever begyndte deres første dag som elever på Apperupskolen i Ålsgårde.

For at forebygge coronasmitte, var den nye årgang opdelt i tre 'sommerfugle-hold', som på skift blev introduceret til deres nye klassekammerater.

- Det er vildt stor dag, og det er fantastisk at overvære de her mange, forventningsfulde børn og være en del af en dag, som de vil huske tilbage på i resten af deres liv. Jeg har glædet mig, fortalte skolens pædagogiske leder, Dorte Lendal.

Annonce

Nysgerrige forældre

Det var dog ikke kun Dorte Lendal, som havde glædet sig. Både børn og forældre havde længe set frem til den store dag. Heriblandt Michael Bryld, som assisterede sin søn Mathias.

Michael Bryld, til højre, fulgte med i sin søn Mathias' første minutter på skolebænken i Apperupskolen. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

- Vi har prøvet det en gang før med Mathias' storebror, men det gør det ikke mindre spændende. Man bliver stolt på sådan en dag, fortalte Michael Bryld.

- Jeg ved, han har glædet sig til at komme over til hans storebror, som er rigtig glad for at gå her. Vi har ventet spændt siden klokken fem i morges på at komme herover. Det er en god skole, så jeg er helt tryg ved at lade ham begynde her, tilføjede han.

Michael Bryld kunne ikke lade være med at følge med i, hvordan hans søn, Mathias, faldt i hak med sine nye klassekammerater. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
Annonce

Overgang

En af den andre forældre, som også var med, var Jens Atli. Og heller ikke for ham var det første gang, han sendte et barn i skole for første gang.

- Det er stort, at Anne nu skal i skole. Tiden flyver. Det er en stor overgang, fortæller han og fortsætter:

Jens Atli bor lige i nabolaget. Derfor går der heller ikke lang tid, før hans datter Anne selv kan gå i skole. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

- Hendes storebror går herovre. Det har skabt noget tryghed, men hun har da været spændt, ligesom jeg har været det.


Jeg tror, der er nogle ting, vi kan tage med os fra den her lidt anderledes første skoledag.

Dorte LendalJens Atli fortæller, at han ikke har bekymret sig for coronasmitten op til den første skoledag. Apperupskolen, mener han, har nemlig håndteret coronasituationen »flot«.

Annonce

Corona-lære

Heller ikke Dorte Lendal har været nervøs for coronavirusset og dets indflydelse på bønenes første skoledag. Faktisk mener hun, at virusset til dels har skabt nogle bedre rammer for børnene.

- Vi har delt børnene op i tre hold, som er opdelt efter fælles bekendte. Jeg tror, det kan være med til at gøre dagen mere tryg. Ikke kun fordi flere af dem kender hinanden, men også fordi holdene er mindre. De får bedre til med hinanden, forklarer den pædagogiske leder.

- Jeg tror, der er nogle ting, vi kan tage med os fra den her lidt anderledes første skoledag.

Med sommerfugle i håret stod Dorte Lendal klar til at tage imod børnene på deres første skoledag. - Det er faktisk også en af mine første dage med nye skolebørn. I hvert fald på Apperupskolen, forklarede Dorte Lendal, som begyndte som pædagogisk leder i august. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Dorte Lendal forklarer, at skolen i den kommende tid vil undersøge, hvor godt de tre hold fungerer, og at de bagefter vil danne de endelige klasser ud fra deres betragtninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce