Annonce
Snekkersten

Efter lang fodboldpause: Sophia og Felippa spiller bedre end før corona

Felippa Barenscheer har belgiske Kevin de Bruijne som forbillede. Foto: Lars Johannessen
Pigerne fra Snekkerstens U16-pigehold glæder sig over, at de endelig kan spille fodbold igen, mens trænerne er lidt irriterede over alle corona-benspændene.
Annonce

SNEKKERSTEN: Hvad gør man, når man elsker at spille fodbold, men ikke kan komme til det? Når fodboldsæsonen blev afbrudt i marts og aldrig blev genoptaget.

Man venter, gør man. Selvtræner, og spiller lidt med sin far i haven, eller med veninderne.

Det var i hvert fald sådan, 15-årige Sophia Hvilsom Bøttiger og 14-årige Felippa Barenscheer kom igennem fodboldkrisen, da deres U16-hold i Snekkersten IF også fik sæsonen spoleret af coronakrisen.

I denne uge var ventetiden forbi, og Sophi og Felippa kom bogstaveligt talt tilbage på græsbanerne.

Pigerne er nemlig med på den fodboldskole, der i denne uge finder sted i Snekkersten.

Sophia Hvilsom Bøttiger har savnet at spille fodbold og især de venskaber som fodbolden også giver.Foto Lars Johannessen

De to piger virker nærmest overstadige, når man spørger dem, hvordan de har det med at være med på fodboldskolen.

- Vi spiller bedre end før corona, slår Sophia fast.


- Ja, vi har virkelig fået et energiboost, måske fordi de sådan har savnet at spille.

Felippa Barenscheer


- Ja, vi har virkelig fået et energiboost, måske fordi de sådan har savnet at spille, føjer Felippa til, mens Sophia nikker.

For selv om Felippa har forsøgt at selvtræne og at spille hjemme i haven med sin far, så er det slet ikke det samme. Heller ikke for Sophia, der har spillet lidt med nogle veninder, men ellers ikke rørt en bold i lang tid.

Annonce

Belgisk forbillede

Nu er de i gang igen og glæder sig over, at der igen må tackles igennem, selv om man hele tiden skal spritte af, og selv om man denne gang ikke får lov til at spille med andre end den gruppe på 20 piger, som Sophia og Felippa er kommet i. Det er tredje år i træk, at Sophia er med på fodboldskolen, mens Felippa i år er med for fjerde gang.

Felippas faster Naja Barenscheer har opnået to A-landskampe samt 40 ungdomslandskampe på forskellige hold som målmand. Men Felippa er midtbanespiller, så hendes forbillede er belgiske Kevin de Bruijne fra Manchester City. Sophia, der er kantspiller i forsvaret, har ikke noget idol.

Til august kan de igen begynde på en ny sæson. Selv om de gerne vil vinde, så er det egentlig ikke derfor de spiller, fortæller Sophia.

- Jeg spiller, fordi det er sjovt, og fordi man får rigtig mange venner, siger hun, og Felippa er enig.

Det var også på fodboldskolen at Sophia og Felippa lærte hinanden at kende, de kendte ikke hinanden i forvejen.

Annonce

Vigtigt med alternativer

Også på det punkt er denne fodboldskole godkendt.

- Jeg har fået mange nye venner, siger Sophia.

Det har ikke været let at få dette års fodboldskole til at fungere.

- Det er blevet meget sværere at gøre fodboldskolen interessant for spillerne, siger Heine Johansen. Han har været cheftræner på FC Helsingørs U16-hold, men i denne uge holder han ferie, og den bruges på at være leder af fodboldskolen, der finder sted ved Snekkersten Idrætscenter.

Det er opdelingen i hold, som man ikke må skifte imellem, trænere, der heller ikke må flytte fra gruppe samt konstant afspritning og rengøring af materialet, der har gjort det langt mere indviklet at afvikle en fodboldskole.

Heldigvis ser arrangørernes besværligheder ud til at være gået hen over hovedet på dem, som det handler om, 75 unge fodboldsultne drenge og piger.

Annonce

Hang i tynd tråd

Det sociale aspekt er også grunden til, at Frank Jensen fra Snekkersten Idrætsforenings fodboldafdeling er rigtig glad for, at det lykkedes at få gennemført fodboldskolen. Den hang i en tynd tråd, indtil regeringen besluttede at fodboldskoler og andre sommerferieaktiviteter inden for udendørs idræt er undtaget fra forsamlingsforbuddet.

- Dét var afgørende for at kunne gennemføre sommeraktiviteterne, som netop i år spiller en ekstra vigtig rolle. Mange børn og unge har været hårdt spændt for socialt på grund af corona--nedlukningen, og mange familier kommer ikke afsted på de planlagte ferier. Derfor er det virkelig vigtigt, at vi kan tilbyde gode alternativer i idrætten, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce