Annonce
Navne

Formand stopper før tid: Vil hellige sig ny opgave

Sophie Hæstorp Andersen (S) træder tilbage som formand for Region Hovedstanden før tid for at hellige sig arbejdet som overborgmesterkandidat i København. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Formand i Region Hovedstaden har bedt om sin fratrædelse for at hellige sig arbejdet som overborgmesterkandidat i Københavns Kommune.

NORDSJÆLLAND: Sophie Hæstorp Andersen (S) har i dag meddelt de konstituerende partier, at hun ønsker at fratræde posten som regionsrådsformand med udgangen af juli måned.

- Jeg træder tilbage for at hellige mig den opgave, jeg har taget på mig som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København. Jeg ved, hvor meget arbejde det kræver at stille op, siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden og fortsætter:

- Men det er også med stort vemod, at jeg nu skal sige farvel til mine kolleger i regionsrådet – og alle de fantastiske mennesker, der hver dag arbejder for at gøre en forskel i regionen.

Annonce

Regionsrådet skal på et møde den 22. juni tage stilling til, om de kan imødekomme hendes anmodning. Samtidig skal de tage stilling til, hvem der skal sætte sig i formandsstolen efter hende og varetage hvervet som regionsrådsformand i resten af denne valgperiode.

Sophie Hæstorp Andersen har været regionsformand i otte år og ønsker at forblive menigt medlem af regionsrådet resten af valgperioden.

Anden socialdemokrat kan få posten

På mødet med de konstituerende partier var der opbakning til at overlade posten som regionsrådsformand til Lars Gaardhøj (S) pr. 1 august.


Det er også med stort vemod, at jeg nu skal sige farvel til mine kolleger i regionsrådet – og alle de fantastiske mennesker, der hver dag arbejder for at gøre en forskel i regionen

Sophie Hæstorp Andersen, tidl. formand for Region Hovedstaden


- Jeg er meget glad for opbakningen til Lars, og det er naturligt, at jeg nu overlader arbejdet med budget 2022 og det fortsatte arbejde for et mere menneskeligt sundhedsvæsen til ham. Lars har igennem mere end 10 år lagt et stort stykke arbejde i regionen, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

I løbet af den kommende tid vil hun sikre en solid overlevering af posten som regionsrådsformand.

Sophie Hæstorp Andersen har valgt at frasige sig samtlige eftervederlag fra posten som regionsrådsformand og vil derfor fra 1. august modtage vederlag som menigt regionsrådsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Sjælden jubilæum i Rotary Klub

Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce