Annonce
Helsingør

Souschef fritstillet efter blodigt opgør: Kommunen venter på politiets efterforskning

Der blev anholdt personer i weekenden i forbindelse med den voldsomme familiefejde. Foto: Presse-Foto.
Det er en skandale, at manden overhovedet var ansat i Helsingør Kommune, mener Dansk Folkeparti.

HELSINGØR: En 39-årig souschef i Helsingør Kommunes SSP er fortsat fritstillet og risikerer en fyring i forbindelse med en voldsepisode i weekenden i Helsingør, hvor han selv blev såret af knivstik. Kommunaldirektør Stine Johansen forklarer, at kommunens undersøgelser af omstændighederne og den 39-åriges ageren endnu ikke er afsluttet.

- Vi har fået lavet en foreløbig redegørelse om hændelsesforløbet. Og vi er fortsat ved at undersøge sagen. Nu afventer vi udfaldet af politiets efterforskning. Derudover har jeg ikke yderligere bemærkninger, da det er en personalesag, forklarer Johansen.

Annonce

Familiefejde

Helsingør Dagblad har flere gange, men uden held forsøgt at få en kommentar til situationen fra den pågældende souschef i SSP - en kommunal organisation, der blandt andet skal sikre, at børn og unge i udsatte boligområder holder sig fri af kriminalitet.

Årsagen til fritstillingen er, at manden øjensynligt var involveret i en brutal fejde mellem familier med bopæl på Nordvej i Helsingør – han blødte selv fra knivsår i armen, da politiet stoppede en bil efter et blodigt opgør på Oldenvej i Kvistgård lørdag.

- Jeg kan ikke sige noget konkret om en personalesag. Men vi har fået en foreløbig redegørelse og afventer yderligere meldinger fra politiet. Den pågældende medarbejder er fortsat fritstillet. Efter sagen har været beskrevet i medierne har jeg fået flere henvendelser om den pågældende medarbejder, hvor der fortælles om forhold, der ikke er forenelige med at have ansættelse i Helsingør Kommune eller for den sags skyld i hvilken som helst anden kommune. Og de forhold skal selvfølgelig også undersøges, siger Helsingør-borgmester Benedikte Kiær.

Annonce

Ræven vogter gæs

Den konservative Kiær og mange andre i Helsingør Byråd bliver nu kritiseret af Dansk Folkeparti, som for nogle år siden forsøgte at få den pågældende person afskediget - på grund af en række opslag, han før ansættelsen i kommunen havde skrevet på Facebook, blandt andet med ønsker om at få indført kalifatet og sharia-lov i Danmark.

På den baggrund og efter en intern undersøgelse fratog Helsingør Kommune ham stillingen som leder af værestedet Tetriz i boligområdet Nøjsomhed. Manden blev senere dog udnævnt til souschef i SSP, hvilket Dansk Folkeparti kritiserede i 2018.

- Og nu er der så en ny sag med ham. Det er en kæmpe skandale, at man ikke for længst har fået øjnene op for, at det ikke hjælper en meter at sætte ræven til at vogte gæs. Vi ville gerne have ham ud ad røret dengang, men de andre sagde, at han var åh-så-dygtig. De andre partier har svigtet, de har sovet i timen, siger Ib Kirkegaard fra Dansk Folkeparti.

Fik kommunens egen integrationspris

Den pågældende er 39 år og har været ansat i Helsingør Kommune i en del år. I 2015 fik han som børne- og ungemedarbejder kommunens egen integrationspris for sin indsats.

Kort tid efter afslørede Helsingør Dagblad, at den pågældende et par år forinden havde lavet Facebook-opslag, hvor han talte for indførelse af et kalifat og sharia-lov i Danmark og gav udtryk for, at ikke-muslimer var uværdige.

På den baggrund og efter en intern undersøgelse fratog Helsingør Kommune ham stillingen som leder af værestedet Tetriz i boligområdet Nøjsomhed. Senest har han arbejdet som souschef i SSP-organisationen.

Borgmester Benedikte Kiær, burde den pågældende være blevet afskediget, da hans Facebook-opslag blev afsløret i en artikel i Helsingør Dagblad?

- Kommer der oplysninger frem om en person ansat i kommunen, så bliver de forhold undersøgt. Såfremt der er noget, der ikke er foreneligt med hvervet, og det er muligt at tage personaleretslige skridt imod personen, så bliver det gjort. Man kunne ikke gøre noget i den pågældende sag, som blev undersøgt. Det handlede om forhold, der lå før ansættelsen i kommunen, siger den konservative politiker.


Det er en kæmpe skandale, at man ikke for længst har fået øjnene op for, at det ikke hjælper en meter at sætte ræven til at vogte gæs

Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti


Annonce

I Facebook-gabestokken

Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten afviser, at byrådet har svigtet ved ikke at bakke Dansk Folkeparti op i et krav om en fyring.

- På Erik af Pommerns tid puttede man folk i en gabestok. I dag har vi Facebook. Det ville klæde politikere at undlade at kommentere på eventuelle skyldsspørgsmål, før de er afgjort i retssystemet, siger han.

Kommunaldirektør Stine Johansen kan ikke på nuværende tidspunkt give en vurdering af hvor lang tid, der går, før kommunen endeligt afgør personalesagen om den 39-årige SSP-souschef.

Tre blev såret af knivstik

Det var natten til lørdag, at Nordsjællands Politi fik en anmeldelse om et knivstikkeri på Oldenvej i Kvistgård i Helsingør. En bil kørte fra stedet, men blev standset af politiet - i køretøjet sad to mænd, som begge blødte efter knivstik.

Yderligere en såret blev fundet på Oldenvej. Alle tre mænd er fra Helsingør og i alderen fra 33 til 46 år.

Sent lørdag aften rykkede et massivt politiopbud ud forskellige steder i Helsingør. Her var der optøjer, som hørte til den påståede familiefejde, der også var baggrunden for knivstikkeriet i Kvistgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Debat

Kvinder, hvem kæmper vi egentlig imod?

Annonce