Annonce
Helsingør

Spørgsmål og svar: Fråds med kommunens penge

Annonce

DEBAT: Som buschauffør, og med et meget begrænset personligt budget, der ikke rækker til at invitere gæster til Bryan Adams koncerter til 737 kroner pr person, er jeg forarget over at mit byråd inviterer sig selv med familie og venner og bruger mere end 60.000 kroner på begivenheden, og at de ikke selv tilbyder at betale for egne billetter.

Jeg har nemlig ikke råd til at invitere min familie ud at spise og til koncert til en pris pr. person på 737 kroner, som journalista.dk skrev om 23. marts 2018. Har du?

Og det er jo ikke fordi, at jeg ikke selv drømmer om at have spenderbukserne på engang imellem. Men min drøm er en helt anden end Helsingør Kommunes, viser det sig:

Jeg drømmer om en Helsingør kommune, hvor vi ikke skærer i budgetterne for at få enderne til at mødes. For hvad hjælper det at der skal spares på Flynderupgård når byrådet inviterer 83 byrødder med ’venner’ til koncert med alt betalt? Og det for mine og dine penge?

Jeg mener derfor, at vi er på vej mod et samfund hvor de rigeste giver sig selv gratis billetter til koncerter, mad og drikke, der ikke skal indkomstopgives, og hvor jeg – på den anden side - ikke kan få den nødvendige menneskelige omsorg jeg ønsker, når jeg engang skal på plejehjem.

Derfor siger jeg nej tak til Helsingør Kommunes brug af vore fælles midler til gratis koncerter og middage. Og ja tak til mere velfærd og omsorg. Det sidste vil jeg betale til med glæde.

Annonce

Lobbyisme for kommunen- svar fra Henrik Møller

I et indlæg i dagens avis bliver der bragt et indlæg om Bryan Adams-koncerten i Helsingør i 2017.

I dette indlæg bliver der meget kraftigt taget afstand fra, at byrådet blev inviteret til Bryan Adams-koncert, samt at andre er blevet inviteret.

Arrangementet var for mig at se et forsøg på at vise, hvad Helsingør også er i stand til at præsentere, altså en slags lobbyisme for kommunen.

Vi har gennem vores kultursatsning løftet byen og gjort den interessant. Både for vores borgere, men i høj grad også for folk uden for kommunen.

Jeg mener derfor, at vi skal se de penge, vi bruger på kultur (herunder koncerter på Kulturværftet) som en investering, der skal give afkast i kraft, at flere borgere, der ønsker at flytte til byen, flere virksomheder, der finder byen interessant, samt at de lokale borgere får en øget stolthed over deres kommune.

Det er korrekt, at byrådet blev inviteret sammen med ministre og andre. Men for at slå det helt fast, så var byrødderne inviteret med koncertbilletter. Jeg valgte som kulturudvalgsformand at takke ja til billetterne. Mad og drikke for byrødderne var for egen regning.

Hvad aftalen har været for ministre og så videre, ved jeg ikke, men jeg kan ikke se at det skulle være et problem i, at der for deres vedkommende også var inkluderet mad og drikke. Det var os, der inviterede. Et arrangement, der i øvrigt hed Beer an& Burgers.

Det er klart, at den røre og debat der har været om arrangementet, kan været medvirkende til, at der fremover ikke inviteres på samme måde. Det, synes jeg, egentlig er lidt synd, da jeg føler, vi har så meget at byde på og vise frem for folk, som kan have en betydning for den videre udvikling af Helsingør Kommune. Enten i kraft af bosætning eller erhvervsudvikling. Det vil jo være bosætningen og erhvervsudviklingen, der skal sikre, at vi får råd til mere velfærd og omsorg.

Fakta

  • Henrik Møller er socialdemokratiet, fungerende borgmester og formand for udvalget for kultur og turisme

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce