Annonce
Udland

Spansk politi og Europol afslører safran-mafia

Trevler fra safrankrokus. Det er verdens dyreste krydderi, og det forsøgte kriminelle i Spanien at udnytte ved at tilføje urter og kemikalier. Den falske safran gav dem store millionindtægter, som de hvidvaskede i EU. Foto: Dar Yasin/Ritzau Scanpix
Kriminelt netværk, der solgte verdens dyreste krydderi i forfalsket udgave og tjente millioner, er afsløret.

Spanien har i samarbejde med Europol afsløret et netværk, der har solgt, hvad de hævder var ægte safran, til millioner af euro.

Det er lykkes at identificere over 500 forsendelser af den falske safran til en værdi af knap 75 millioner kroner.

Det oplyser det europæiske politiorgan Europol fredag.

17 personer er anholdt.

Det kriminelle netværk havde fremstillet en fortyndes udgave af safran ved at blande urter og kemikalier i den ægte vare. Det gav bagmændene et ekstraordinært stort overskud.

Safran er verden dyreste krydderi. Det udvindes af safrankrokus.

De kriminelle hvidvaskede deres penge gennem pengeoverførsler. Det skete via et spansk selskab til andre selskaber i EU. De lod som om, de havde købt det dyre krydderi.

Men de spanske myndigheder fik mistanke. Man konstaterede, at disse selskaber ikke var eksport- eller importvirksomheder.

Da politiet fik kigget nærmere på netværket, afslørede der sig et et kompliceret pengesystem, hvor blandt andet valutahandlere optrådte.

I forbindelse med razziaer i Spanien 25. februar blev 17 personer anholdt. Der blev foretaget en række beslaglæggelser. Heriblandt syv luksusbiler, dyre ure og smykker, flere hundrede kilo safrantråde og støvfang fra safrankrokus og maskineri til at forfalske safran.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce