Annonce
Helsingør

Lokal fond sender julehjælp til trængte familier: Mødrehjælpen fordeler gaverne

Fra venstre: Kirsten Kirsmeyer, Anette Prüsse Jensen, Ulla Soelberg, Birgit Ipsen og Piet Petersen. Foto: Lars Johannessen.
Spar Nord overrækker 60 gavekort til mødrehjælpen. De har hver især en værdi á 400 kroner, og de kan bruges i lokale butikker, der er medlem af Helsingør Handel.
Annonce

HELSINGØR: 60 trængte helsingoranere får en tidlig julegave.

Det sørger Spar Nord Fonden for. I samarbejde med Mødrehjælpen donerer de 60 gavekort til familier, der er økonomisk trængte.

- Under corona er der er en gruppe mennesker, der er mere ensomme end de plejer at være. Dem vil vi gerne give en håndsrækning, og derfor dedikerer vi gavekortene, fortæller Piet Petersen, der er direktør i Spar Nord i Helsingør.

- Vi ved, at Mødrehjælpen har den rigtige målgruppe. De har før søgt Spar Nord Fonden, siger Piet Petersen, der er direktør i Spar Nord i Helsingør Foto: Lars Johannessen
Annonce

Tiltrængt håndsrækning

Gavekortene har en værdi á 400 kroner og kan bruges i lokale butikker, som er medlem af Helsingør Handel.


Det er en gave fra himlen, virker det til. Tilbagemeldingerne fra dem, jeg har skrevet til, har virkelig bekræftet mig i, at gaverne falder rigtigt.

Kirsten Kirsmeyer, ansat i Mødrehjælpen Helsingør, som hun var med til at stifte


Den tidlige julegave blev uddelt af Mødregruppen, der udvalgte 60 lokale borgere, som alle oplever en presset hverdag.

- Det her gør virkelig en stor forskel hos borgerne, der modtager gavekortene. 400 kroner er rigtig mange penge for dem, fortæller Kirsten Kirsmeyer, der var med til at stifte Mødrehjælpen i Helsingør.

Hun har selv været med til at udvælge borgerne og fortæller, at de bliver fordelt mellem enkeltpersoner og familier, Mødrehjælpen har kontakt til samt borgere fra krisecentre og det boligsociale område.

- Det er en gave fra himlen, virker det til. Tilbagemeldingerne fra dem, jeg har skrevet til, har virkelig bekræftet mig i, at gaverne falder rigtigt, siger hun.

Annonce

Godt samarbejde

Samarbejdet opstod af, at Spar Nord Fonden kontaktede Mødrehjælpen. De har tidligere samarbejdet med et godt resultat, fortæller direktøren i Spar Nord.

- Vi ved, at Mødrehjælpen har den rigtige målgruppe. De har før søgt Spar Nord Fonden, siger Piet Petersen.

Et af samarbejderne blev til virkelighed i 2019, da Spar Nord Fonden donerede midlerne til, at Mødrehjælpen kunne tage nogle familier med op til Sommerland Sjælland på Odsherred.

- Vi var en hel bus med familier og børn, der normalt ikke kom på sommerferie, men som i stedet kunne få en dag i sommerlandet, husker Kirsten Kirsmeyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce