Annonce
Helsingør

Indrejsekrav fører til nye testmuligheder: Region Hovedstaden indfører lyntest i Helsingør

Fra i morgen tidlig er det også muligt at blive lyntestet i Helsingør. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Annonce

HELSINGØR:  Fra tidligt i morgen vil det være muligt at få foretaget en kviktest på havneterminalen i Helsingør.  Tilbuddet gælder for alle, og man skal ikke bestille tid i forvejen, man dukker bare op.

- Efter dialog med Region Hovedstaden om flere testmuligheder i Helsingør, er det nu lykkedes fra søndag morgen at få kviktest på havneterminalen i Helsingør, oplyser Martin Deichmann, områdeleder for Helsingør Kommunes kommunikationsafdeling.

Annonce

Nye indrejsekrav

Tiltaget sker i forlængelse af de nye rejserestriktioner, som er indført  med meget kort varsel. Det er ansatte fra firmaet Copenhagen Medical der vil stå for at teste såvel indrejsende, som andre der gerne vil have foretaget en gratis lyntest for covid-19.

- Der gælder et krav om at test ikke må være ældre end 24 timer for indrejsende med et anerkendelsesværdigt formål. For indrejsende, som arbejder i Danmark må testen ikke være ældre end syv dage. Andre borgere som ønsker en hurtigtest kan også møde op, oplyser Martin Deichmann.

Det vil allerede fra i morgen søndag være muligt at få foretaget en kviktest. Copenhagen Medical vil være i havneterminalen fra klokken 5:45 til 23:45. Hvor testningen vil finde sted, om det er udenfor - eller indenfor er ikke meldt ud i skrivende stund. Der vil også være mulighed for at blive testet foreløbig mandag med, oplyser Martin Deichmann.

Tiltaget med lyntest kommer i kølvandet på at kommunen også netop har lavet en aftale med Region Hovedstaden om udvidet testkapacitet i testcenteret ved ForSea's færgeterminal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

I coronaens skygge: Sport for de bedste

Debat

Klumme: Sociale medier

Annonce