Annonce
Sport

Spillerjagt lykkedes: Angriber vælger FC Helsingør

FC Helsingør har forstærket offensiven med Tonny Adamsen, der allerede kommer i kamp på onsdag. Foto: Lars Johannessen.
Offensiv-spilleren Tonni Adamsen skifter fra traditionsklubben BK Frem til FC Helsingør på en fri transfer.

FODBOLD: FC Helsingør har sikret sig en offensiv forstærkning i den nu forhenværende BK Frem-angriber Tonni Adamsen. Han er med, når 1. divisionsklubben onsdag eftermiddag tester mod FC København.

Tilløbet til at få den 26-årige Taastrup-dreng i FCH-trøjen har været lang. Klubben har kigget efter ham i flere år, og i sommer gjorde 1. divisionsoprykkerne alvor af flirten og tilbød en kontrakt, men Frem ville ikke slippe deres topscorer fra sidste sæson, og derfor måtte aftalen vente et halvt år. Nu er den på plads, og angriberen glæder sig.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang her i Helsingør. Nu har vi snakket nok, og så kan vi koncentrere os om fodbolden. Jeg har trænet med en uge nu, og jeg er blevet taget rigtig godt imod, og der bliver spillet god fodbold. Nu kan det ikke gå hurtigt nok med at få sæsonen skudt i gang, siger den nyslåede FCH'er.

Annonce

Det går stærkere

Som ungdomsspiller var han i Brøndby, inden han flyttede til Taastrup, hvor de første seniorår blev brugt i Danmarksserien. I 2018 stod den på 2. division med Frem, og nu er han på vej til at tage endnu et skridt op i rækkerne.

- Jeg føler mig helt klar til at prøve kræfter med 1. division nu. Det kræver noget tilvænning, og jeg kan godt mærke, at tingene går stærkere her, men jeg føler godt, at jeg kan være med, og så skal jeg jo også udvikle mig, siger Tonni Adamsen.

Annonce

Sluttede Frem-tid med hattrick

I FC Helsingør skal han i begyndelsen tiltvinge sig spilletid i stærk konkurrence med spillere som Callum McCowatt, Sebastian Czajkowski, Lucas Haren og Carl Lange. Den venstrebenede spiller sluttede af i Frem med et hattrick i 2020's sidste kamp mod Svendborg.

- Der kommer selvfølgelig noget ny konkurrence, men det er kun en fed udfordring, som jeg glæder mig til. Der er en masse talent og erfaring i vores trup, og vi kan sagtens få noget godt op at køre sammen. Jeg er ikke kræsen, og jeg kan spille de fleste pladser i offensiven, men favoritpladsen er nok lige bag angriberen eller angriberne, siger Adamsen.


Han har en virkelig god offensiv fodboldhjerne og et stærkt venstreben.

Cheftræner Morten Eskesen om den nye spiller Tonni Adamsen


I første omgang får han ikke selskab af den knæskadede topscorer, Jeppe Kjær, der har et godt stykke vej til sit comeback efter sin operation lige før jul.

Der er ikke blevet lagt skjul på fra klubbens side, at man ønsker sig en erstatning for Kjær i vinterens transfer-vindue, men Tonni Adamsen er ikke tænkt som den brik.

- Tonni er ikke en direkte erstatning for Jeppe Kjær, for det er slet ikke samme typer. Men med Tonni kan man nogle andre ting, og han er en spiller, som vi allerede i sommer gerne ville have fat i, så jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes os at få en aftale med ham. Han har en virkelig god offensiv fodboldhjerne og et stærkt venstreben, siger cheftræner Morten Eskesen.

Annonce

Kan ændre formation

Han har gennem halvandet år i Helsingør ligget temmelig fast på 4-4-2-systemet, men det er ikke sikkert, at det bliver ved sådan.

- Vi skal selvfølgelig kun spille 4-4-2, hvis vi har spillerne til det, som vi har haft hidtil med Jeppe. Vi vil gerne have en direkte erstatning for Jeppe, men det er jo ikke sikkert, at det sker, og så skal vi kunne noget andet. Den mulighed får vi blandt andet med Adamsen, forklarer Eskesen.

Det er endnu usikkert, hvilket trøjenummer angriberen skal spille i, men måske der kommer en antydning i eftermiddag klokken 13.00, når FCH spiller testkamp mod FC København på Frederiksberg. Københavnerne streamer kampen via deres Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce