Annonce
Navne

Sportsmand og faglig aktiv af hjerte fylder 60 år

Søren Lorentzen, som torsdag fylder 60 år, blev i 2006 og 2007 Danmarksmester i at slå længst af alle golfspillere over 50 år. Foto: Michael Hvidtved
Søren udnytter sine skarpe analytiske og strategiske evner som både golfspiller og tillidsrepræsentant
Annonce

60 ÅR: To gange har Søren Holdt Lorentzen sikret sig titlen som Danmarks længst-slående golfspiller for seniorer. Og selvom der er gået nogle år siden han senest i 2007 vandt titlen med et drive på 258 meter - så er den alsidige sportsmand stadig kendt som en af de absolut længstslående golfspillere i Helsingør Golf Club. Og en af dem med det mest varrierede spil.

Annonce

Cirkusgolf

Sørens stil som golfspiller beskrives ind imellem som "Cirkus-golf", fordi han som oftest ikke  følger den lige vej til hullet... men alligevel formår at lave nogle rigtig gode scores - ikke mindst takket være evnen til at slå meget langt med sin driver. Derfor kan han også stadig bryste sig af et flot golf-handicap på 7,6 - ligesom han også stadig er at finde på klubbens bedste turneringshold for seniorer.


Sørens stil som golfspiller beskrives ind imellem som "Cirkus-golf", fordi han som oftest ikke følger den lige vej til hullet... men alligevel formår at lave nogle rigtig gode scores


Sporten har i det hele taget altid været en stor del af Sørens liv. Som dreng vandt han Nordisk Mesterskab i skak for skolehold, siden dyrkede han atletik, hvor han var en habil 100 og 200 meter på konkurrenceplan. De hurtige spurter blev afløst af løb på motionsplan - herunder et enkelt Copenhagen Marathon. Men de seneste mange år har det ubetinget været golf, som har fyldt mest i Sørens sportshjerte.

Annonce

Kæmper for kollegernes arbejdsvilkår

Om der er en kobling fra Sørens sporty og sunde livsstil til hans lange karriere indenfor sundhedssektoren er måske for meget sagt. Men han uddannede sig i hvert fald til sygeplejerske, videreuddannede sig indenfor sundheds-IT, blev faglig aktiv - og kombinerede sin skarpe analytiske og strategiske forståelse til at forme sin karriere.

Omkring årtusindeskiftet var han en af de første danskere med decideret hjemmearbejdsplads, hvor han var med til at etablere det amerikanske IT-medicinalfirma Sunquest i Danmark.

Indsatsen med at udvikle informationssystemer inden for medicin og sundhed førte Søren videre til hans nuværende stilling som Business Analyst i Region Hovedstaden. Her har kollegerne valgt ham som deres tillidsrepræsentant, og han er desuden aktiv som bestyrelsesmedlem i både HK Kommunal/Hovedstaden og i Samdata, som tovholder på forbundets IT-politiske strategi.

60 års-fødselsdagen torsdag vil blive fejret hjemme i Espergærde, hvor familien samtidig kan mindes, at det i år er et kvart århundrede siden, Søren blev gift med sin Jonna på tropeøen Sankt Croix - viet af den sorte, lokale præst Mr. White.

Det er der blandt andet kommet et par nu voksne sønner ud af. De deler deres fars begejstring for 'Ringenes Herre' og 'Star Wars' og har arvet Sørens evne til at huske diverse detaljer og nørdede navne. Men far er stadig regerende memorymester udi familiens traditionelle jule-billedlotteri.

Tillykke med fødselsdagen Søren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce