Annonce
Sport

Sportsredaktøren undskylder: Jeg har ikke et bjørneskind til salg alligevel - endnu

Philip Rejnhold var blandt få, der holdt niveau og vildskab i kampen mod Hvidovre. Den skal holdkammeraterne finde frem inden lørdag, hvor der spilles nøglekamp i Lyngby. Foto: Claus Birch

Nej, man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Jovist, jeg solgte skindet, da FC Helsingør efter grundspillet førte med otte point og kun havde tabt én ud af 22 kampe. Bjørnen var skudt, den var bare ikke død, og nu har Horsens, Hvidovre og Lyngby på mirakuløs vis og i fællesskab helbredt den.

Derfor er min tro på, at Helsingør i næste sæson har et Superliga-hold ikke helt så stålfast længere. Det skyldes elendige resultater og dertilhørende spil, som man udefra set slet ikke kan genkende.  Der er pludselig ret meget og ret mange, som ikke fungerer i kampene. Det har kostet 12 point på stribe.

Når jeg nu alligevel ikke har et bjørneskind til salg - i hvert fald endnu - vil jeg alligevel holde fast i påstanden, at FC Helsingør spiller for spiller har det bedste hold i 1. division.

Annonce

Men der er gået kludder i missionen. Spillerne er helt tydeligt fra koncepterne, når kampene rammer spidsbelastningerne, og det er særdeles overraskende, at det er sket, for absolut alt kørte på skinner i begyndelsen af 2022, hvor de første fem kampe endte med fem sejre og nul! mål imod. Store formdyk er dog på ingen måde uset i fodboldhistorien, og der er stadig tid til at rette op på tingene, og få nedlagt den Superliga-bjørn.

Men det handler ikke længere om fodbold. Det er oppe i hovederne på spillerne og ikke mindst trænerteamet Morten Eskesen-Mikkel Thygesen, at der igen skal en fast struktur på tingene.

Men det handler ikke længere om fodbold. Det er oppe i hovederne på spillerne og ikke mindst trænerteamet Morten Eskesen-Mikkel Thygesen, at der igen skal en fast struktur på tingene.

Den forsvandt i voldsom grad, da Sebastian Mielitz begik det skæbnesvangre straffespark mod Horsens. Siden har FC Helsingør tabt fire kampe - to af dem endda efter at have været foran. Det sidste var ikke sket en eneste gang tidligere i Eskesens snart tre-årige regeringstid i Helsingør.

Morten Eskesen har rodet grundigt rundt i sin taktiske værktøjskasse de seneste uger med systemskifte, ny forsvars-konstellation og en anfører på bænken. Endnu har intet virket efter hensigten og givet point, der kunne sætte FCH i gang i slutspillet.

Selvfølgelig er Enghardt, Hansen, Norouzi, Munksgaard og så videre ikke blevet dårligere fodboldspillere, bare fordi vi er gået ind i april. Og Morten Eskesen er heller ikke blevet en dårligere træner. Derfor er det også fair at antage, at det ikke drejer sig om fodbold, men om psykologi, det der foregår i øjeblikket. FC Helsingør skal have troen og glæden tilbage ind i spillet, og den kan lige så godt komme over en Big Mac-burger på McDonald's som ved et ekstra træningspas.

Måske skulle Eskesen netop låne burger-ideen fra EM 1992-træneren Richard Møller Nielsen, der tillod sine tropper en uprofessionel frokost på en svensk fastfood-restaurant kort før en nøglekamp ved EM. Det endte som bekendt i total triumf.

Udekampen på lørdag i Lyngby bliver i sandhed en nøglekamp. Kan genstartknappen findes og trykkes godt ned, og kan spillerne genfinde både vildskab og kreativitet, er der en god mulighed for igen at føre an i 1. divisions bjørnejagt, men det kommer til at kræve en enorm mental præstation. Hvis det ikke sker, vil Lyngby med garanti fravriste rivalerne førstepladsen i landets næstbedste række.

God bjørnejagt og god appetit!


Annonce
Sport For abonnenter

Ekspert retter skarp kritik af FC Helsingørs ordvalg omkring fyring: Nu undskylder klubben

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Erhverv

Helsingør-virksomhed tabte 18 millioner kroner på ét år: Blev presset til det yderste - nu er skuden vendt

Helsingør For abonnenter

Den vigtigste jagt fortsætter: Helsingørs SOSU'er mangler stadig mange kolleger

Helsingør

Se billederne: Det var en gang et kvarter for beskedne søfolk - nu er det et af Helsingørs mest eftertragtede

Helsingør

Indkalder til stormøde efter fodboldvold i gaderne: - Det her skal tages i opløbet

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Nordsjælland

Derfor holdt togene stille: Efterlyst person stak af - nu har politiet pågrebet ham igen

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Helsingør

Så blev ruten offentliggjort: Her skal du stå, hvis du vil vinke til Dronningen

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Helsingør For abonnenter

Arkitekt ryster på hovedet af Kiærs kritik af legeplads: - Vi leverede præcist, hvad Helsingør Kommune bestilte

Helsingør For abonnenter

Menneskejagt i Bycenteret: Politiet fangede efterlyst, men aktionen sluttede ganske uheldigt

Sport

Chok i FC Helsingør: Fyrer sportschef for 'upassende adfærd'

Annonce