Annonce
Helsingør

Står til sigtelser for trusler på livet: Men sosu-hjælper fra Grønnehaven er som sunket i jorden

Grønnehaven plejecenter Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Manden, der filmer en 83-årig dement kvinde på Grønnehaven, mens han truer hende på livet, bor i Malmø. Men politiet har endnu ikke afhørt ham.
Annonce

Helsingør: Den 34-årige social- og sundhedshjælper, som forulemper en 83-årig dement kvinde verbalt, mens han filmer hende med sin mobiltelefon på plejehjemmet Grønnehaven, er som sunket i jorden.

Kilder fortæller, at manden, som efter Helsingør Dagblads oplysninger, har gambiske rødder, bor i Malmø, men siden anmeldelsen mod ham blev indgivet i maj i år, har politiet ikke kunnet finde frem til den 34-årige for at afhøre ham.

Annonce

Overtrådte to straffelovsparagraffer

Politiets efterforskning er stadig i gang, og derfor vil politiet ikke ud med detaljer. Men ifølge Helsingør Dagblads oplysninger står den 34-årige sosu-hjælper til at blive sigtet for trusler på livet og for at have delt en video uden kvindens vidende. Videodelingen alene kan koste op til et halvt års fængsel ifølge straffelovens §264a.

Han truer blandt andet med at "smadre hende" og kalder hende "ækel og dum". Selv om kvinden hævder, at hun ikke forstår, hvad han siger, viser videoen, at hun trækker sig bort fra ham, og at hun viser tegn på utryghed.

Så hårdt straffes den, der fremsætter trusler

§ 266 Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce