Annonce
Nordsjælland

Støjende ungdomsfester: Tag hensyn, udvis overbærenhed

Redaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Hvis man vælger at bo tæt på andre mennesker, skal man tage hensyn til dem og udvise overbærenhed med dem. Kan man ikke det, må man – noget firkantet sagt – finde et andet sted at bo.

Det er værd at minde om i anledning af den seneste tids mange naboklager over studenterkørsler og studenter- og ungdomsfester.

Sagen er, at de unge mennesker naturligvis skal udvise hensyn, når de fester, og at naboerne skal udvise overbærenhed, når der bliver larmet i nabohaven.

Der er næppe tvivl om, at studenterkørsler nu om stunder støjer mere end tidligere. Medbragte dj’s og musikanlæg og megafoner og konstant dytten skaber en anden og mere støjende lydkulisse end for år tilbage.

Der er heller ingen tvivl om, at fester på strande og i private haver kan nå op i alt for mange decibel. Politiet har i den seneste tid således lukket en række fester eller på anden måde sat en stopper for fornøjelserne, blandt andet i Hornbæk, Marienlyst og Espergærde.

Politiet har imidlertid også brugt tid på at minde vrede naboer om, at det vil være klogt at bære over med løjerne. For de varer trods alt ikke evigt.Det kan bestemt være, at politivedtægten skal ses efter, så man fremover får fjernet de vildeste støjkilder på studentervognene. Alligevel må man dog forvente en vis overbærenhed fra naboer og genboer. Studenterafslutningen er trods alt en éngangsforeteelse, hvor de unge mennesker fejrer afslutningen af, hvad der føles som en endeløs række af år i daginstitution, skole og ungdomsuddannelse. Det er nu, én gang i livet, at de fejrer denne afslutning.

Derfor handler det om, at vi tager hensyn til hinanden. Det betyder, at studenterne – herunder de unge menneskers forældre, der lægger have eller hus eller lejlighed til – skal tage hensyn til deres omgivelser. Og det betyder også, at omgivelserne skal tage hensyn til det faktum, at de unge mennesker er lykkelige og glade og overrislede.

Og så kan man forresten gøre noget selv. I Hornbæk lykkedes det for nylig en nabo at få nogle festglade mennesker til lukke vinduerne og skrue ned for musikken, så de omkringboende kunne få lidt nattero. Det er, når alt kommer til alt, den rigtige løsning. Når man nu har valgt at bo tæt på andre mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce