Annonce
Helsingør

Stadion-klage afvist igen: FC Helsingør-leje er ikke for lav

Helsingør Stadion ligger på Gl. Hellebækvej. Foto: Lars Johannessen.
En gruppe borgere vil dog på ny klage over Helsingør Kommunes aftale med fodboldklub.

HELSINGØR: Selv om en klage over, at Helsingør Kommunes udlejning af Helsingør Stadion til fodboldklubben FC Helsingør er for billig, igen er blevet afvist af Ankestyrelsen, har klagerne – to medlemmer af Enhedslisten og en lokaldemokrat – tænkt sig at klage på ny. Folketingets Ombudsmand kan således forvente at høre fra Karin Claudia Steinberg, Jørgen Bodilsen og Jørgen Busch igen.

Trioen havde i denne omgang klaget til Folketingets Ombudsmand over en tidligere afgørelse fra Ankestyrelsen, der sagde, at FCH-lejen ikke var i strid med reglerne. Steinberg, Bodilsen og Busch mener, at kommunen bevidst holder stadionlejen nede på cirka 300.000 kroner om året som en skjult støtte til den private virksomhed FC Helsingør.

Folketingets Ombudsmand sendte dog klagen tilbage til Ankestyrelsen. Og nu er der igen kommet svar fra styrelsen, der ikke vurderer, at der er grundlag for at rejse en tilsynssag om stadionlejen.

Annonce

”Vi finder fortsat ikke, at en nærmere undersøgelse af sagen vil føre til en konstatering af, at Helsingør Kommune har handlet i strid med regler, som vi påser overholdelsen af”, skriver Ankestyrelsen.

Juridisk galehus

Det svar er den lille borgergruppe ikke tilfreds med. Så en ny klage – igen til Folketingets Ombudsmand – er på vej.

- Vi mener ikke, at Ankestyrelsen har lavet en ordentlig vurdering af det materiale, vi har fremsendt. Nu sender vi en julehilsen til Folketingets Ombudsmand og forklarer, at vi mener, at Ankestyrelsen er et juridisk galehus, som har lavet et elendigt makværk af en vurdering, siger Jørgen Busch.

Lokaldemokraten vurderer, at der kan gå mange jule, før klagerne føler sig tilfredse med Ankestyrelsens afgørelser i sagen. Men borgergruppen lægger sig ikke fladt ned, erklærer Busch.


Ankestyrelsen er et juridisk galehus, som har lavet et elendigt makværk af en vurdering

Jørgen Busch, klager


Annonce

Klager over reklamer

Helsingør-borgmester Benedikte Kiær er glad for, at også det nye svar fra Ankestyrelsen frifinder Helsingør Kommune i spørgsmålet om stadionlejen.

- Det her er bare endnu en stadfæstelse af, at vi selvfølgelig følger de regler og rammer, der er, når en kommune lejer et stadion ud til en fodboldklub. Vi har ikke interesse i andet. De her svar fra Ankestyrelsen kan sikkert godt være irriterende for dem, der har klaget, men skal vi ikke prøve at komme videre, spørger Benedikte Kiær.

Karin Claudia Steinberg, Jørgen Bodilsen og Jørgen Busch har også klaget til Ankestyrelsen over Helsingør Kommunes aftale med FC Helsingør, som tillader, at klubben må sælge reklameplads på stadion og også stadionnavnet og lægge pengene i egen kasse.

Stadion og Ankestyrelse

Stadion på Gl. Hellebækvej er ejet af Helsingør Kommune og bliver brugt af kommunen til en lang række sportsaktiviteter. FC Helsingør lejer faciliteterne til hjemmekampe og træning.

Ankestyrelsen er et statsligt, uafhængigt organ under Økonomi- og Indenrigsministeriet, der fungerer som landets øverste klageinstans. Ankestyrelsen fører tilsyn med, at kommunerne overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Det kan du se i biograferne

Annonce