Annonce
Nordsjælland

Staten bookede 18 flyrejser til strandede albanere

Annonce

HUMLEBÆK:  De 18 mænd, som anholdt af politiet på en byggeplads i Humlebæk i november sidste år, er nu tilbage i deres hjemland.

Ifølge Nordsjællands Politi var reglerne om udstationering ikke blevet overholdt. Albanerne havde arbejdet på stedet ved Teglgårdsvej siden foråret 2020. Lønnen var 1.500 euro per måned for 57 timers ugentligt arbejde. Mændene har haft logi på værelser med plads til to eller tre personer

De albanske bygningshåndværkere blev alle sigtet for ulovligt arbejde i Danmark, og blev fremstillet "i bundter" i retten i Helsingør. Efter endt sagsbehandling fik de 18 mænd hver en enkeltbillet med flyet tilbage til Albanien.

Annonce

Bøder

Rejserne blev betalt af det offentlige. Men til gengæld fik politiet inddrevet bøder fra hver især på omkring 3.000 kroner for det ulovlige arbejde.

Ifølge politiet troede de alle, at alt var i orden med hensyn til deres arbejdsophold i Danmark, men det var det ifølge politiet ikke. Og sagen bliver stadig efterforsket.

- Vi arbejder fortsat på at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, eftersom arbejdsgiveren mener, at alle regler om udstationering er overholdt. Der går nok nogle uger endnu før vi kommer frem til en konklusion, siger leder af udlændingekontrolsektionen verd Nordsjællands Politi, politikommissær Erik Pontoppidan her  to måneder efter at politiet sammen med arbejdstilsynet slog til mod byggepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sikke en fest: - Vi er så glade

Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce