Annonce
Erhverv

Statsministerens travle time i Helsingør: - Coronavirusset kommer desværre med en pris

Sammen med den konservative borgmester benedikte Kiær besøgte den socialdemokratiske Mette Frederiksen tre forskellige butikker. Foto: Julia Friis Jørgensen.
Den socialedemokratiske statsminister, Mette Frederiksen, kunne til Helsingør Dagblad fortælle, at de hårdt pressede caféer på nuværende tidspunkt ikke står over for en snarlig genåbning.

HELSINGØR: Det var med stor interesse fra lokale borgere, national presse og midtbyens erhvervsdrivende, da den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen fulgte genåbningen af Helsingør på klods hold.

På en lille times tid nåede hun at besøge tre butikker, som hver især blev spurgt ind til genåbningen og ikke mindst den hårde nedlukning, som har præget store dele af Danmark.

- Jeg står i Helsingør, fordi de har en meget velfungerende bymidte, som har længtes efter at få lov til at åbne op. Jeg vil selvfølgelig gerne høre, hvad de erhvervsdrivende siger, hvordan vinteren har været, hvad deres forventninger er til den kommende tid, og så selvfølgelig bakke op om den genåbning, som blandt andet finder sted i Helsingør, sagde Mette Frederiksen til Helsingør Dagblad.

Annonce

For lang nedlukning

Den første forretning, statsministeren besøgte, var Witzke Design i Hovedvagtsstræde. Her blev Mette Frederiksen mødt med indehaverens bekymringer.


Coronavirusset kommer desværre med en pris

Mette Frederiksen, statsminister


Jonathan Witzke kunne blandt andet fortælle Mette Frederiksen, han havde gennemgået den måske sværeste tid som selvstændig. Foto: Julia Friis Jørgensen.

- Det har været svært. Hjælpepakkerne har hjulpet, men de dækker jo ikke hele tabet. Vores økonomi har været udfordret, fortalte Jonathan Witzke.

- Coronavirusset kommer desværre med en pris, svarede Mette Frederiksen.

Til Helsingør Dagblad kunne Jonathan Witzke fortælle, at han var lige dele glad og stolt over statsministerens besøg, som han håber både placerer hans designforretning og Helsingør på landekortet. Mest af alt håbede han dog på, at genåbningen igen sætter skub i Witzke Designs økonomi.

- Nedlukningen har været for lang, hvis du spørger mig. Det er alt for manges økonomi, som halter, fortalte han.

Annonce

»Hårdt arbejde«

Også tøjbutikken i Søstræde, Lulu's Love, fik besøg fra landets ledende politiker. Her kunne indehaver Camilla Lysgaard fortælle, hvordan de håndterede nedlukningen, der har været hård men travl.

- Vi har arbejdet meget, for jeg vil gerne have, at vores kunder kan se, at vi har lavet noget. Vi har givet butikken den helt store tur, fortalte Camilla Lysgaard med smilende øjne.

Camilla Lysgaard ser frem til den kommende tid. Hun har længe glædet sig til genåbning, som mandag blev en realitet. Foto: Julia Friis Jørgensen.

- Men det har været hårde tider. Også selvom vi stadig har haft gang i onlinesalget. Nærmest fra den ene dag til den anden mistede vi en lang række bestillinger, tilføjede hun, inden statsministeren blev inviteret indenfor i tøjbutikken.

Også indehaveren af Camilla Urban i Stengade tog en snak med statsministeren, som kort efter stillede op til pressemøde tæt ved Helsingør Bycenter.

Annonce

Statsministeren om caféer

Her svarede Mette Frederiksen på spørgsmål blandt andet om den kommende udlandsrejse til Israel og den manglende inddragelse af opposistionspartier i vigtige beslutninger om genåbningen.

Til Helsingør Dagblad svarede hun også på spørgsmålet om, hvor længe Helsingørs mange caféer tvinges til at holde lukket.

- Vi er ikke i en situation, hvor vi kan sætte præcis dato på de dele af Danmark, der ikke bliver genåbnet, men vi ved godt, at liberale erhverv, som eksempelvis frisører, men også caféer og restaurationslivet, virkelig gerne vil åbne, sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

- Det, der er vores udfordring, er, at selvom temperaturen er blevet lidt bedre, så er det her kun årets første forårsdag, så vi har ikke årstiden helt med os endnu, vi har stadig ikke vaccineret nok mennesker, og I kan jo se også henover weekenden, hvordan den britiske mutation udfordrer os, når den pludselig får fat.

Mette Frederiksen uddybede afsluttende, at hun og andre beslutningstagere lader genåbningen afhænge af en balance mellem »kampen mod den britiske mutation, at få vaccineret flere folk, at få testet flere og få genåbnet på en måde, hvor vi ikke sætter det hele over styr og skal starte forfra med nye nedlukninger.«


Det er noget af et mediestunt, at hver gang der bliver genåbnet noget i Danmark, så tager statsministeren ud på den her måde.

Birgitte Bergman, Det Konservative Folkeparti


Annonce

»Mediestunt«

Med til begivenheden i Helsingør bymidte var også Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti. Hun var selvfølgelig glad for, at den delvise genåbning nu er en realitet, men statsministerens besøg var hun ikke uden videre imponeret af.

Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti har ikke meget til overs for statsminister Mette Frederiksens besøg, som hun kalder for et mediestunt. Foto: Julia Friis Jørgensen.

- Det er noget af et mediestunt, at hver gang der bliver genåbnet noget i Danmark, så tager statsministeren ud på den her måde, sagde hun og fortsatte:

- Jeg synes i stedet, at hun skulle tage at besøge og tale med nogle af de erhverv, som endnu ikke må holde åbent, og som lider rigtig meget under de her nedlukninger.

Birgitte Bergman uddyber, at hun er overbevist om, at flere erhverv forsvarligt kunne være åbnet op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce