Annonce
Helsingør

Stoppede ikke ved hærværket: Mistænkt gerningsmand anmeldte indehaveren af Café Kagefryd til Skat

Jette Stub fra Kagefryd på Stengade bliver ikke helt tryg, før personen bag hærværket mod hendes café bliver pågrebet. I mellemtiden fortsætter hun ufortrødent sin støtte til de danske veteraner. Foto: Lars Johannessen
Politiet mener at have identificeret den person, som begik Hærværk mod Café Kagefryd i februar. Man han har siden fulgt op med mere chikane mod caféejeren, som ikke desto mindre fortsætter med at støtte danske krigsveteraner.

HELSINGØR: - Vi har en god idé om, hvem det er, men vi venter med at skride til anholdelse før alle de tekniske beviser mod den pågældende er på plads.

Sådan siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi i forbindelse med sagen om det politisk motiverede hærværk mod Café Kagefryd på Stengade i februar, som har  været efterforsket af politiet i snart to måneder.

Det viser sig nu, at den mistænkte ikke nøjedes med at male "Krigssvin" hen over caféens facade. I begyndelsen af marts fik indehaveren, Jette Stub, en henvendelse fra Skat.

Annonce

Kigger sig stadig over skulderen

- De skrev at der var sendt et brev til dem hvor afsenderen skrev, at jeg støttede veteraner fra en adresse på Stengade, som jeg lejede meget billigt, fortæller Stub.

Hun anmeldte sagen til politiet, som ikke er i tvivl om, at brevet stammer fra den allerede mistænkte hærværksmand og har fulgt op på den nye udvikling i chikanen mod stedet.

Fakkeloptog til støtte for Kagefryd efter hærværket i februar. Foto: Lars Johannessen

I mellemtiden har efterforskerne med baggrund i deres kendskab til den mistænkte talt med Jette Stub og forsikret caféejeren om, at hun ikke behøver at frygte for at den pågældende skal skride til vold mod hende.


Man kan jo aldrig med 100 procents sikkerhed vide, hvad vedkommende kan finde på, og derfor er jeg ikke fuldstændig tryg, før han er pågrebet,

Jette Stub, caféejer


- Men der sidder da altid en lille bille og gnaver i baghovedet, for jeg ved jo ikke, hvem det er. Man kan aldrig med 100 procent sikkerhed vide, hvad vedkommende kan finde på, og derfor er jeg ikke fuldstændig tryg, før han er pågrebet, siger Jette Stub.

Annonce

Lægger lokaler til ny veteranmarch

Ikke desto mindre har hun sagt ja til at lægge lokaler til i forbindelse med den kommende veteranmarch i Helsingør, som holdes i coronaregi.

- For på trods af det, der er sket,  så er støtten til krigsveteraner en æressag for mig. Det kan ingen rokke ved, siger Jette Stub, som også har indvilget i en konfliktmægling mellem sig og gerningsmanden, når han er anholdt.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce