Annonce
Helsingør

Stoppet: Hollandsk chauffør måtte aflevere bilnøglerne

Der var amfetamin i blodet på en 26-årig hollandsk lastbilchauffør, da han natten til lørdag blev stoppet på Helsingør havn. Foto: Lars Johannessen.

NARKOTIKA: En hollandsk lastbilchauffør klarede ikke testen, da han ved halv to-tiden natten til lørdag blev udsat for en rutinemæssig kontrol.

Det var Nordsjællands Politi, der tog et kig på de lastbiler, der netop var ankommet med færgen fra Helsingborg. Den hollandske lastbil blev vinket tilside og chaufføren blev først testet med et alkometer.

- Den test klarede han, der var ingen alkohol, men da vi så testede ham med et narkometer slog det ud, fortæller Rolf Hoffmann, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi. Narkometeret afslørede, at den 26-årige hollænder var påvirket af amfetamin.

Annonce

Hollænderen bliver nu sigtet for en overtrædelse af Færdselslovens paragraf 54, der handler om at man ikke må køre bil, hvis man har "bevidsthedspåvirkende stoffer" i blodet.

I forbindelse med kontrollen blev bilnøglerne frataget hollænderen. Rolf Hoffmann fortæller at den 26-årig skal teste negativt i en ny narkometertest, før han igen kan sætte sig på rattet. Ellers må det hollandske firma sende en ny chauffør, hvis de vil have deres lastbil tilbage på vejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce