Annonce
Øresund

Stor opbakning til Zar: 600 har allerede meldt sig på banen

Zar er en meget velholdt, tremastet skonnert, som lige nu er til salg. Du kan blive medejer gennem et køb af en folkeaktie. Foto: Søren Stidsholt N./Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Zar har vind i sejlene. På blot tre uger er helsingoranerne stimlet sammen for at sikre, at den historiske skonnert bliver på helsingoranske hænder. Der er allerede solgt folkeaktier til 600 borgere for hele 870.000 kroner – og det på blot tre uger.
Annonce

HELSINGØR: - Det er flot, at vi er kommet så langt, siger formand for Hal 16 og initiativtageren til folkeaktierne, Nicolai Vædele, glad.

På blot tre uger er der allerede blevet solgt for 870.000 kroner i folkeaktier fordelt på 600 borgere, og flere interessenter har allerede meldt sig på banen – både for at sikre, at Zar bliver i Helsingør, men også hvad der skal ske, når skonnerten ligger sikkert i Helsingør Havn.

Annonce

Mange kokke

Idéerne blev præsenteret på et statusmøde fredag formiddag, hvor 10 personer var mødt op med gode idéer til Zar.

- Der er mange, der har vist interesse og sagt, at de synes, Zar er et rigtigt godt projekt, og at de gerne vil støtte op, siger Nicolai Vædele, som begynder at opremse.

En direktør for et konsulentfirma har allerede lavet et indtægtsbudget og regnet på, hvordan Zar kan blive en bæredygtig forretning og set på, hvad der er af indtægtskilder, mens en anden, John Brødbek, som er ejer af Mr. August, vil prøve at samle en gruppe pengestærke personer, som kan spæde lidt mere til købet end den almindelige borger i Helsingør, og en tredje har set på, hvordan organisationen kan sættes sammen.

Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, talte om vigtigheden af en levende havn i Helsingør, mens den pensionerede overlæge Carsten Rygaard har været en stærk fortaler for markedsføringen af folkeaktierne og derfor har arrangeret en begivenhed i Stengade i centrum af Helsingør lørdag fra kl. 11-12.


De synes, Zar er et rigtigt godt projekt, og de gerne vil støtte op.

Nicolai Vædele, formand for Hal 16


Også formanden for Kultur- og turismeudvalget, den konservative Michael Mathiesen, er allerede gået i dialog med sine byrådskollegaer om brugen af Zar. Idéerne spænder vidt og går fra kulturarrangementer til oplevelser for børn, unge og udsatte unge.

- Vi er et ret løst koblet netværk lige nu, som alle sammen brænder for det samme, men som ikke er organiserede i en forening eller organisation, og derfor er vi meget glade, når stærke aktører melder sig på banen, siger Nicolai Vædele.

Annonce

Kom og køb

Lørdag mellem klokken 11-12 vil flere af Zars støtter stille sig foran butikken Mr. August i Helsingør for at fortælle om folkeaktie-projektet og hvordan man selv kan blive bidragsyder og medejer af den historiske og smukke skonnert.

Men hvis du ligger inde med rigtig mange penge og alligevel er på udkig efter et nyt sted at bo, så er Zar en mulighed:

- I princippet kan Zar købes som en husbåd. Med Henrik Frederiksens donation koster skibet nogenlunde det samme som en liebhaverbolig i Helsingør. Så hvis man alligevel er på udkig efter sådan en, kan man jo se på Zar i stedet. Og de penge, man sparer i ejerudgift, kan bruges på vedligehold af skonnerten, afslutter Nicolai Vædele.

Folkeaktier i Zar

Er du interesseret i en folkeaktie, så klik her.

En folkeaktie koster 500 kroner.

Skonnerten er til salg for 6,4 millioner kroner - og ejeren, Henrik Frederiksen, giver selv en donation på en million kroner, fordi han brændende ønsker, at skonnerten får hjemhavn i Helsingør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce