Annonce
Helsingør

Store Stranddag i Snekkersten: "Det er altid hyggeligt"

Der var rigtig god stemning sidste år, da Store Stranddag løb af stablen. ?Foto: Lars Johannessen

Alle børn og barnlige sjæle er inviteret til Snekkersten Strand på torsdag.

Annonce

Snekkersten: For 14 år i træk arrangerer Stejlepladsgruppen Store Stranddag på Snekkersten Strand, der i den grad står i aktiviteternes tegn.

I år kan man være med til udfordrende konkurrence såsom sandslotsbygning, tovtrækning og Sømslåning, hvor der er fine præmier til deltagerne.

Derudover vil der være demonstrationer, hvor det vil blive vist, hvordan den gamle hestetrukne brandsprøjte fungerer, og hvordan fiskerne slog reb i gamle dage.

Der vil også være gode råd om livredning og første at hente fra livredderposten, og Helsingørs Beredskab vil demonstrere brandslukning på plænen.

- Det plejer at være rigtig hyggeligt, og der er meget at opleve. Sidste år var vi over 100 mennesker, der havde det skønt sammen på stranden. Lad os da satse på det samme i år, siger Knud Ejlersen, der er bestyrelsesmedlem i Stejlepladsgruppen.

Annonce

En del forberedelse

Store Stranddag på Snekkersten Strand har i den grad udviklet sig, siden arrangementet så dagens lys for 14 år siden.

- Vi var en gruppe lokale fra området, der gerne ville lave en dag, som var til de børn, der ikke var på sommerferie. Det har så udviklet sig til en rigtig sjov dag med et hav af aktiviteter, forklarer Knud Ejlersen.

Stejlepladsgruppen blev etableret i 1992 af en kreds af interesserede borgere i Snekkersten og Skotterup, som havde en interesse i at bevare, men også retablere den åbne kyststrækning fra Kystens Perle i nord til villa Mirasol i syd og dermed også Snekkersten samt Skotterup stejlepladserne.

Det sidste lange stykke tid har gruppens medlemmer brugt på at arrangere torsdagens arrangement, der kræver en del forberedelse.

- Der er mange ting, der skal falde på plads. Sidste år stod jeg selv for at servere 293 grillpølser, så der blev der langet lidt over disken. Det er rigtig hyggeligt, men også meget arbejde for os gamle gutter i bestyrelsen og de frivillige, som har meldt sig, forklarer Knud Ejlersen.

Annonce

Billig mad og sodavand

Udover de førnævnte aktiviteter vil man også kunne prøve kræfter med sejlads og primitiv madlavning på bål.

Under arrangementet, som er gratis for alle, vil der ligeledes være mulighed for at købe billige ristede pølser, sodavand, paella og drikkevarer til en pris, hvor alle kan være med.

- Vi er ikke ude på at tjene penge på denne her dag, og derfor er alting så billigt. Det er få steder, hvor du kan få en sodavand og en pølse til ti kroner, siger Knud Ejlersen.

Stranddagen starter torsdag klokken 13.00 og slutter klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce