Annonce
Alarm 112

Stort politiopbud ved færgeterminalen: Betjent blev truet, da fulde svenskere røg i totterne på hinanden

Landgangsterminalen her i færgehavnen  i Helsingør dannede lørdag aften ramme for tumult mellem to svenske grupper af mænd. Arkivfoto: Torben Sørensen
Annonce

Helsingør: Tre patruljevogne og en indsatslederbil rykkede ud, da der lørdag aften ved 20-tiden opstod tumult mellem to grupper af fulde svenskere ved landgangsterminalen i færgehavnen i Helsingør.

Præcis hvor mange, der var indblandet i tumulterne på stedet, kan politiet søndag formiddag ikke oplyse nærmere om, men det var ansatte i terminalen, der slog alarm efter at de selv havde forsøgt at skille de to grupper ad.

Indsatsen førte blot til, at de unge rettede deres vrede mod personalet. Da politiet ankom blev aggressiviteten til gengæld vendt mod betjentene, og en af de svenske mænd råbte; "Jag dödar dig" - "jeg dræber dig" - ad en af politifolkene. Han blev straks anholdt og sigtet for trusler mod embedsmand i funktion og anbragt på bagsædet af en patruljevogn.

Annonce

Sat i detentionen

Det samme gjorde en anden af de involverede, som ikke ville rette sig efter politiets anvisninger.

Der var tale om to mænd på henholdsvis 28 og 38-år. Den ene fik lov til at sove branderten ud i detentionen mens den anden blev løsladt efter afhøring. Begge mænd er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Ifølge politiet så bestod den ene gruppe af mænd, der betegnes som svenske anden-generationsindvandere. De var kommet op at toppes med de øvrige svenskere, efter en kort bytur i Helsingør. Årsagen til konflikten er der ingen meldinger om. Politiet oplyser, at ingen mennesker kom korporligt til skade under tumulten ved landgangsterminalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Brændte chancer kostede point

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce