Annonce
Helsingør

Strakspåbud på hospitalerne: Nu må patienterne kun få besøg af et enkelt familiemedlem

Det er blevet sværere at besøge patienter på Hillerød Hospital og de andre sygehuse i Region Hovedstaden. Foto: Lars Johannessen
Med omgående virkning indføres der begrænsninger på antallet af besøgende på Region Hovedstadens hospitaler.
Annonce

INDLAGT: Siden i går er det blevet mere ensomt at være indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler. Onsdag modtog Region Hovedstaden nemlig et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen pålægger med omgående virkning Region Hovedstaden at begrænse antallet af besøgende markant.

Det indebærer, at kun er ét medlem af den nærmeste familie må besøge eller ledsage på hospitalerne. Der undtages dog, når der er tale om børn og kritisk syge. Restriktionerne træder i kraft for at forhindre trængsel og unødig smittespredning af corona-virus.

De nye restriktioner træder i kraft med det samme og gælder indtil videre. Restriktionerne vil blive tilpasset løbende i takt med, at smittetrykket ændrer sig, og kan således både lempes eller strammes yderligere.

Regionsrådsformand Sophie Hæstrup Andersen forstår baggrunden for påbuddet:

- Situationen med coronasmitte i Hovedstadsområdet er desværre ganske alvorlig, og derfor kommer der restriktioner på besøg for hospitalerne nu. Vi har en særlig opgave i at holde smitte med corona ude af vores hospitaler, så både patienter og medarbejdere kan føle sig trygge ved undersøgelser og behandlinger fremover. Jeg har stor forståelse for, at det er svært ikke at kunne få besøg frit, når man er indlagt, men lige nu har vi et fælles ansvar for at mindske smittespredningen mest muligt. Jeg håber dog snart, vi kan åbne vores hospitaler igen, da pårørende udgør en vigtig ressource i behandlingen, siger hun i en pressemeddelelse.

Du kun må få besøg af én af dine nærmeste pårørende

Du må højst må tage én ledsager med, hvis du f.eks. skal til undersøgelse eller ambulant behandling.

For børn og unge gælder det dog, at de gerne må tage to pårørende med.

Ved kritisk sygdom er det muligt at få besøg af mere end én pårørende.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at alle besøg så vidt muligt skal foregå udendørs.

Sådan lyder påbuddet

Styrelsen for Patientsikkerhed påbyder hermed regionsrådet i Region Hovedstaden omgående at udstede midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til alle hospitaler, der er beliggende i regionen, da det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af Coronavirussygdom/Covid-19.

De midlertidige besøgsrestriktioner, som regionsrådet omgående skal udstede, skal indebære

  1. At besøg på alle hospitaler, der er beliggende i regionen altovervejende skal foregå på udendørs arealer,
  2.  At besøg på indendørs arealer på alle hospitaler, der er beliggende i regionen ikke kan ske, med mindre
       a) besøget sker i en kritisk situation, 
        b) besøget eller ledsagelsen er af den nærmeste pårørende til en patient, for børn og unge dog op til 2 nærmeste pårørende.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce