Annonce
Helsingør

Strandgæster skal til at sortere affald

Udvalgsformand Christian Holm Donatzky og bestyrelsesformand Per Tærsbøl glæder sig over samarbejdet om de nye affaldsbeholdere.

Der er blevet sat nye affaldsbeholdere op på seks strande i kommunen. I går var der indvielse af de nye skraldespande på Hornbæk Strand, hvor skoleelever og frivillige hjalp til med at samle skrald op.

Hornbæk: Samtidig med strandsæsonen får strandgæsterne på udvalgte strande i kommunen nu mulighed for i højere grad at sortere deres skrald, inden de forlader stranden. I samarbejde mellem Forsyning Helsingør og Helsingør Kommune og Nordsjællands Park & Vej er der således sat nye beholdere op på seks udvalgte strande - heriblandt på de to strande i Hornbæk. Her badegæster sortere affald i plast, metal, papir og flasker.

Vigtigt

Det blev markeret i går med hjælp fra skolelever fra 1.A på Hornbæk Skole.

Også formanden for Forsyning Helsingør og formand for by-, plan- og miljøudvalget dukkede op og blev udstyret med affaldstang og klare sække til at samle affald i.

- Med de nye affaldsbeholdere giver vi strandgæsterne bedre mulighed for at komme af med genanvendeligt skrald og affald, inden de forlader stranden. Vi har brug for at øge indsamlingen af for eksempel plast og metal, så der bliver mindre affald og ressourcerne i højere grad genanvendes og bliver i kredsløbet, siger Per Tærsbøl, formand for Forsyning Helsingør.

- Det er vigtigt at vores strande er rene og fri for affald. Både af hensyn til vores mange badende gæster, men også af hensyn til naturen. Det gælder specialet på vores Blå Flag-strande, som den i Hornbæk, hvor vi i Helsingør Kommune har et særligt ansvar, fortæller udvalgsformand Christian Holm Donatzky, som også er bestyrelsesformand i Nordsjællands Park og Vej.

Annonce

Mere fokus på naturen

Også frivillige fra den lokale forening Ren Nordkyst var inviteret med. Foreningen som blev stiftet for et lille års tid siden har til formål at holde naturen ren.

- Der er heldigvis kommet mere fokus på at holde naturen ren. Vi møder en del, der går og samler skrald op. Men der er desværre stadig en del, der smider affald i naturen. Også på Hornebyvej, hvor jeg selv bor, fortæller Winnie Bergstedt, medinitiativtager til den frivillige forening.

Selv om der var indvielse af de nye affaldsbeholdere, var der et enkelt aber dabei. De skal alle sammen skiftes ud, da der natten til lørdag var omfattende hærværk af skraldespandene, som omtalt i en anden artikel i dagens avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Præsten skriver: Øjetrim

Annonce