Annonce
Nordsjælland

Studenterliv: En helt almindelig dag som aldrig set før

Festen er ved at blive løbet i gang. Vognen forlader Espergærde Gymnasium og nuskal huerne luftes. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Der var høj stemning, da Espergærde Gymnasium sagde farvel til sine afgangselever.
Annonce

ESPERGÆRDE: - Husk nu at drikke vand, når en mor lige at råbe lige, inden bussen med gymnasieeleverne er ved at køre. Om rådet bliver hørt er et åbent spørgsmål. Om det bliver fulgt er igen et helt andet.

Vi befinder os på parkeringspladserne foran Espergærde Gymnasium. Her er studerende og forældre samlet i store og små klynger. I dag er der translokation for gymnasieeleverne og HF-klasserne. Det er den store festdag for elever og forældre, som det er hvert år. Meget er det samme, og alligevel er oplevelsen i år helt anderledes.


Heldigvis tror jeg slet ikke, at eleverne og forældrene har det så skidt med det, som vi har.

Henrik Boberg Bæch, rektor på Espergærde Gymnasium


Morten Mikkelsen sender sin søn Peter afsted, det er hans tredje barn, der bliver student på Espergærde Gymnasium. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

Alle steder ser man hvide huer, brede smil, cool attituder og også en hel del drikkevarer. Dels har mange vandbrikker, der er stillet frem flere steder, i hænderne. De er næsten uundværlige i varmen. En del af eleverne synes dog, at vandsmagen er så gennemtrængende, at de i stedet har taget en øl.

Annonce

EG-ånden er savnet

Alle er glade. Også rektor Henrik Boberg Bæch, der glæder sig over, at dagen kan gennemføres, men dog alligevel ikke er helt tilfreds. Han savner lidt den EG-ånd, der også er del af sidste dag med de ældste klasser. Savner nærværet og savner den direkte kontakt med elever og forældre. I dag må han og mange andre ansatte pendle frem og tilbage i mange forskellige fora, hvor der er sat stole op med god afstand, og hvor håndsprit er obligatorisk. Translokationstalen må han holde på storskærm, og det synes han er virkelig underligt.


Jeg vil gerne være backpacker i Sydamerika, men vil lige vente et år på grund af coronaen, og jeg vil også gerne på højskole.

Bastian Bay Christensen, 3D


Bastian Bay Christensen vil gerne backpacke i Sydamerika, når coronatallene bliver lidt bedre.

- Heldigvis tror jeg slet ikke, at eleverne og forældrene har det så skidt med det, som vi har, siger Henrik Boberg Bæch, der er rektor på Espergærde.

Mens rektor og hans ansatte måske er lidt frustrerede over alle de praktiske udfordringer og begrænsninger, som covid-sikkerheden dikterer, så har de de fleste elever og forældre tydeligvis en fest, der allerede er godt i gang på gymnasieområdet, lang tid før studentervognene drager hærgende ud i lokalområdet. Solen skinner, og om lidt skal studenterhuerne for alvor luftes.

Annonce

Rygsækken må vente

Bastian Bay Christensen fra 3D er blandt dem, der er rigtig glade for, at festen nu kan blive til noget. Han tager sig et sabbatår i første omgang.

- Jeg vil gerne være backpacker i Sydamerika, men vil lige vente et år på grund af coronaen, og jeg vil også gerne på højskole, fortæller han.

Peter Mikkelsen, der også går i 3D, har ingen planer om at tage et "slapperår".

Lærerne på Espergærde Gymnasium måtte nøjes med at vinke farvel til eleverne på storskærm. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

- Jeg vil gerne læse videre med det samme, jeg skal læse datalogi på Københavns Universitet, fortæller han.

Fremtiden er mindre klar for Michelle Boutrup, der også går i 3D.

- Det er et godt spørgsmål. Jeg ved det ikke, men jeg har søgt en masse jobs, fortæller hun.

Ligesom Peter og Bastian er hun glad for, at denne dag overhovedet kom, hvor de kunne få lov til at fejre deres huer, selv om hun hele tiden har regnet med, at det kunne lade sig gøre. Hun synes dog i modsætning til Peter og Bastian, at dagen i dagen manglede noget.

- Det er rigtig fint, at vi kan få en translokation, men jeg synes, der manglede noget fælles EG-stemning og -ånd, siger hun. Hun savner blandt andet mere kontakt med de andre klasser, men sådan skulle det ikke være i år, hvor gymnasiet heller ikke måtte tage det klassiske billede af hele afgangsholdet.

Annonce

Kaffe og kage til sidst

Afgangen nærmer sig for 3D og de fire andre klasser. I år kører eleverne afsted i tre tidsintervaller, og 3D skal afsted ved 11-tiden. Peters far Morten er med til at sende sin søn afsted. Han har været godt tilfreds med arrangementet, trods de benspænd, som covid har skabt.

- Det er lige som det skal være, fortæller han, og han har noget at sammenligne med, for Peter er det tredje barn, der forlader EG med huen i hånden.

I aften klokken 21 kommer 3D så forbi familien Mikkelsen. Og hvad serverer man så et hold gymnasieelever, der nok har fået masser at spise og drikke undervejs?

- De får kaffe og kage, fortæller han med et grin.

Michelle Boutrup var glad for at translokationen kunne holdes, men savnede EG-ånden og sammenholdet med de andre klasser på Espergærde Gymnasium. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce