Annonce
Debat

Sundhedspolitik: Nu og for kommende generationer

Jørgen Busch, Medlem af Helsingør Kommunes seniorråd 2022-2025, tager udgangspunkt i de otte nationale mål for sundhedsvæsenet og sundhedsprofilen 2021, når han foreslår særlige indsatsområder med henblik på en sundhedspolitik, der både nu og i de kommende generationer, skal være fokus på.

DEBAT: Med udgangspunkt i de otte nationale mål for sundhedsvæsenet og sundhedsprofilen 2021, foreslås disse indsatsområder og målgrupper:

  1. For ældre: Fokus på geriatrien og ældresygdomme såsom faldulykker, svimmelhed, smerter, dehydrering, kvalme og opkast, diarré, infektioner, feber, sår og dysfagi.
  2. For den store gruppe (30 år og ældre): Fokus på aktiv deltagelse i fællesskaber, højt kognitivt og fysisk funktionsniveau, sund levevis og motion, fravær af sygdom og sygdomsrelateret funktionsnedsættelse og mental sundhed.
  3. For børn og unge: Fokus på fællesskaber, sund levevis, mental trivsel, kultur, natur, gode kostvaner, motion samt kampagner mod alkohol og rygning. 

Ved styrkelse af ovenstående aktiviteter vil opnås gevinster – økonomiske, sociale og strukturelle - som vil være til gavn for sundhedsvæsenet, kommuner, foreningslivet og borgerne

Politikken og handlingsplaner: Politikken og handlingsplanerne iværksættes i sundhedssamarbejdet mellem hospital, kommunerne og de praktiserende læger, med særlig vægt på den kommunale indsats og med fokus på den forebyggende sundhed, indsats mod social ulighed i sundhed, folkesundheden og rehabilitering.

Annonce

Aktiviteter:

  • Inden for ældreområdet med brug af det tværsektorielle udekørende team, 72-timers behandlingsansvar og muligheder for hospitalsbehandling på plejehjem, sundhedshus eller eget hjem.
  • Indenfor den store gruppe og børn og unge området med markant øget fokus på handling og initiativer vedrørende mental sundhed, fællesskaber og mental trivsel.

Sammenfatning: Ved styrkelse af ovenstående aktiviteter vil opnås gevinster – økonomiske, sociale og strukturelle - som vil være til gavn for sundhedsvæsenet, kommuner, foreningslivet og borgerne.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Stangstiv lystfisker ville med ud at sejle - i stedet mistede han kørekortet

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce