Annonce
Coronavirus

Svensk politiker: Skåninge, lad være med at tage til Danmark!

En svensk regionsrådspolitiker opfordrer nu skåninge til at lade være med at rejse til Danmark, fordi smittetallene er stigende herhjemme. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
”Jeg opfordrer alle skåninge til at vente med fornøjelsesrejser til Danmark,” skriver en af de højest placerede regionsrådspolitikere i Skåne til den svenske befolkning.
Annonce

CORONA: Smittetallene i Danmark er nu steget så meget, at den svenske regionsrådspolitiker i Skåne, Carl Johan Sonesson, nu opfordrer skåninge til kun at rejse til Danmark, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål. Dermed går han længere med sin anbefaling, end de svenske myndigheder, skriver blandt andet det svenske medie Aftonbladet.

”Ja, den eneste grund til at jeg gør dette er, at jeg vil holde infektionen nede på lavt niveau i Skåne. Jeg vil have os i Skåne til at klare efteråret, så godt som vi klarede foråret”, skriver politikeren blandt andet på sin facebookprofil.

Udover ikke at anbefale rejser til Danmark, opfordrer han også skåningene til at holde sig fra den svenske hovedstad Stockholm, hvor smittetallene ifølge Aftonbladet også er steget.


Jeg håber, at danskerne venter med at tage for meget til Sverige, så længe smittetallene er så høje, som de er lige nu

Carl Johan Sonesson, regionsrådspolitiker i Skåne


Herhjemme i Danmark er smittetallene for Covid 19 kun steget i løbet af de sidste par uger. De seneste tal viser, at der er 476 bekræftede smittetilfælde i hele landet inden for de sidste syv dage, mens tallene for Helsingør Kommune heller ikke ser gode ud. Her er der konstateret 22 smittede, hvilket svarer til 35 ud af 100.000. Dermed lægger kommunen sig et godt stykke over myndighedernes såkaldte bekymringsgrænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I det regnestykke skal det dog nævnes, at det bekræftede antal smittede kan hænge sammen med, at flere bliver testet og at der derfor bliver opdaget flere smittetilfælde.

Udover at opfordre skåninge til at blive i Sverige, håber Carl Johan Sonesson også, at danskerne vil blive i Danmark:

”Jeg håber, at danskerne venter med at tage for meget til Sverige, så længe smittetallene er så høje, som de er lige nu", skriver Carl Johan Sonesson.

Han mener dog, at grænsen skal holdes åben og fremhæver, at det er turister, han ønsker, at folk skal undgå, og at det ikke gælder for pendling til arbejde.

Som Helsingør Dagblad tidligere har kunnet fortælle, har det allerede haft konsekvenser for blandt andet Sundbusserne, at svenskerne ikke rejser til Danmark i samme omfang som før coronavirussen ramte. Sundbusserne måtte for nyligt varsle om et stort antal fyringer af medarbejdere, mens en reduktion af sejlplanen eller en komplet midlertidig lukning af Sundbusserne også kan blive en nødvendighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Mangel på daginstitutionspladser: Så mange børn kan ikke få en plads i deres egen by

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Helsingør For abonnenter

Leder: Problemet skulle være løst for flere år siden

Annonce