Annonce
Helsingør

Tærsbøl tog første spadestik til det nye vandværk i Snekkersten

Fra venstre ses Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og Anders Haarbo, direktør for forretningsudvikling i ingeniørfirmaet Krüger A/S. Foto: Lars Johannessen.

Det var Helsingørs tidligere borgmester og nuværende bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, der tog de få trin op på bakken bag det nuværende vandværk i Snekkersten for at holde tale og derefter stikke spaden i jorden til byggeriet af det nye vandværk på Agnetevej.

Tale: En veloplagt Per Tærsbøl talte først kort til håndværkere, ingeniører, afdelingsledere, entreprenører, arkitekter, politikere og Forsyningens egne folk.

Han udtrykte nervøsitet over om spaden nu også kunne holde.

- For den kan jo ikke være købt i min nu for længst lukkede isenkramforretning, sagde han og fortsatte:

- Med vores kommende vandværk, kan vi sikre en høj forsyningssikkerhed og en fortsat høj kvalitet af drikkevand til alle vores kunder. Der kommer hele tiden nye og skærpede krav til både sikkerhed, hygiejne og fødevarekvalitet. Og de krav skal vi selvfølgelig kunne leve op til – også i fremtiden. Med indførelse af ny teknologi her i Snekkersten bliver den opgave nemmere, sagde en tilfreds Per Tærsbøl.

- Og så gør det jo heller ikke noget, at vi med arkitekturen gør det lettere for lokalbefolkningen at følge med i selve produktionen. Det kan ske enten på afstand gennem de store glaspartier eller via Den Centrale Akse i selve vandværket. Den skal bruges under besøg på vandværket, sagde han.

Vandet i Slagelse

Per Tærsbøl har aldrig skjult, at han er fra Slagelse, hvor han stadig har et sommerhus.

- Men i sommerhuset smager vandet ad helvede til, vandkvaliteten er under al kritik. Men sådan er det jo ikke her. Vi har godt og rent vand i Snekkersten, fastlog den tidligere borgmester glad.

Det nye vandværk indfører ny teknologi, der lever op til fremtidens sikkerhedskrav. Det gælder blandt andet vandtankene, der er lukkede og som placeres over jorden, så inspektion og vedligehold bliver langt lettere for personalet.

Samtidig øges hygiejnen og risikoen for forurening mindskes, da alle processer foregår i lukkede enheder. Det gælder fx iltning og filtrering af vandet.

Erfaren ingeniører

Ingeniørfirmaet Krüger A/S vandt totalentreprisen på byggeriet af vandværket på Agnetevej. Og det udtrykte Tærsbøl tilfredshed med.

- Firmaet har de senere år med succes medvirket til etablering af en række moderne vandværker.

Krüger har sat byggeriet i gang i samarbejde med Gottlieb Paludan Architects, entreprenørfirmaet C.C. Brun Entreprise A/S og ISC Rådgivende ingeniører A/S.

Selve byggeriet er berammet til at koste 65 mio. kroner – inklusive nedrivning af det gamle værk foran byggeriet på Agnetevej.

Det nye vandværk skal være i drift december 2019, og det gamle værk skal være revet ned senest august 2020.

- Og ja, det gamle værk rives naturligvis først ned, når det nye virker og leverer mindst lige så godt vand som det gamle gør nu, lovede bestyrelsesformanden Tærsbøl, der glæder sig til at følge byggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Lad os lige tænke os om, inden vi drømmer os væk på bølgen blå

Annonce