Annonce
Debat

Tæt på Borgen: Den konsekvensløse frihed

Henrik Møller.

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg har undret mig over, at der er mange, som er utilfredse med at skulle tage konsekvensen af sine egne handlinger. Jeg ville da også ønske, at jeg kunne vælge frit uden at skulle stå til ansvar for mine valg. Men livet har lært mig, at så enkelt er det ikke. Det har konsekvenser at træffe valg. Ja, nogle gange også hvis man ikke træffer nogen.

Lad mig starte med at slå fast at børn er børn. Men diskussionen om Syriens børn handler for mig også om at skulle tage konsekvensen af sine valg- Det er kvinder, som aktivt har valgt at vende Danmark ryggen og aktivt har valgt at kæmpe for IS. De valg er der så nogle børn, som i dag skal tage konsekvensen af. Det kan virke forkert, men er det ikke sådan, at vores egne børn også lider under de valg, vi som forældre træffer indtil de er 18 år. Det er som om, at vi som samfund nu skal tage konsekvensen af, at nogen har haft friheden til at træffe nogle rigtig dårlige valg. Jeg ser gerne, at vi får disse børn hjem, men jeg er under ingen omstændigheder interesseret i at få forældrene hjem. De må tage konsekvensen af deres egne valg, også selvom de måske ikke kendte omfanget af konsekvensen eller har fortrudt.


Som sagt, det bliver godt igen - hold da op, hvor jeg glæder mig til coronapasset.

Henrik Møller


Der er i dag også mange, som holder på deres frie ret til ikke at blive vaccineret eller at blive testet for covid-19. Den frihed skal de selvfølgelig have, men igen er det som om, at denne frihed ikke skal have konsekvenser. Vaccinationen og test er jo ikke kun for den enkeltes skyld, men også for at vi ikke smitter hinanden. Derfor virker det helt absurd, at disse frihedselskere mener vi krænker deres rettigheder, når der fremover skal vises coronapas for at kunne deltage i aktiviteter, der medfører at mange mennesker er samlet. Coronapasset er jo ikke opfundet for at genere nogen mest muligt, men det er skabt for at kunne få et samfund og et fællesskab til at fungere. Ja, for at kunne genskabe friheden til igen at kunne være sammen med andre. For at vi kan åbne samfundet igen efter en lang nedlukning. Men det er klart, at hvis man mener at corona blot er en fantasi, der aldrig har eksisteret eller er noget magthaverne har fundet på for at holde befolkningen i jerngreb. Så kan jeg selvfølgelig godt se, at der kan være en hvis modstand.

Personligt så glæder jeg mig helt vildt til at få tilbudt en vaccine og at kunne fremvise et coronapas, som giver mig mulighed for at deltage i et fællesskab med andre, til musik på Kulturværftet eller en fadøl på torvet ude eller inde. Ja, genskabe glæden ved ikke at være bange for en virus der ikke kan ses. Måske vil alt ikke være som før, men friheden ved at vi bliver vaccineret vil helt sikkert være meget større for os alle sammen. Så ja til frihed under ansvar og at stå ved at tage konsekvensen af sine egne valg.

Jeg glæder mig som et lille barn, til at Folketinget nu langsom åbner igen, og at det går fra at være et hus med liv i, til at være et levende hus hvor det summer af livet fra gæster, politikere, medarbejdere og pressen. Det vil give følelsen af frihed og normalitet. Som sagt, det bliver godt igen - hold da op, hvor jeg glæder mig til coronapasset.

Tæt på Borgen med Bergman og Møller

Helsingør Dagblad har inviteret de to Helsingør-valgte folketingspolitikere - Henrik Møller fra Socialdemokratiet og Birgitte Bergman fra De Konservative - til på skift at skrive en klumme om deres hverdag på Christiansborg, deres arbejdsliv bag Borgens tykke mure. I dag er den skrevet af Henrik Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce