Annonce
Debat

Tæt på Borgen: Det bliver godt igen

Billedet er fra da Statsminister Mette Frederiksen besøgte Helsingør mandag den 1. marts 2021. Foto: Julia Friis Jørgensen

De lysere tider er i gang, vintergækkerne kan nu ses, solsortene pipper lystigt og man kan næsten lugte foråret. Det er svært at bevare pessimismen.

Oven i det hele havde Statsministeren valgt at besøge Helsingør i forbindelse med den startende genåbning af samfundet. Det er tydeligt, at det har været savnet at kunne komme ud og handle i flere butikker, og hvis man ser på hvor mange mennesker, der er i byen i disse dage, så har det helt sikkert været tiltrængt. Der har været kritiske røster fremme, om at det kun var et mediestunt fra Statsministerens side. Men jeg kan da ikke forestille mig, at en Konservativ borgmester frivilligt stiller op til en Socialdemokratisk Statsministers mediestunt. Måske begge bare har glædet sig over, at der nu er en genåbning på vej. At det så har været med til at sætte fokus på Helsingør som handelsby, er vel egentlig bare en bonus, vi skal glæde os over.


Jeg kan da ikke forestille mig, at en Konservativ borgmester frivilligt stiller op til en Socialdemokratisk Statsministers mediestunt. Måske begge bare har glædet sig over, at der nu er en genåbning på vej.

Henrik Møller


Efter lang tid hvor det har været nedlukninger og tale om restriktioner, så skal der nu forhandles en genåbnings-plan på plads og forhandlingerne er i fuld gang. Det bliver godt for vores samfund, at vi i fællesskab sætter en retning for tempoet for genåbningen. Personligt glæder jeg mig til at få tilbudt en vaccine, men også at vi som samfund er vaccineret i slutningen af juni. Det kommer til at sætte nye standarder for genåbningen.

Nøj, hvor jeg glæder mig til at kunne komme til en koncert, ud og spise på en af byens restauranter eller at sidde på torvet med en kold fadøl efter fysisk at have set FCH vinde i fodbold på hjemmebane. Ja, der er heldigvis mange glæder i udsigt.

Men indtil da er hverdagen på Borgen stadig præget af nedlukningen. Der er liv, men der er ikke levende. Der mangler i dén grad mennesker i det meget store hus, det er lidt spøgelsesagtigt på gangene, og man bliver næsten helt forskrækket, hvis man møder mere end to personer ad gangen. Møderne afholdes i tomme lokaler, da næsten alle, udover formanden for udvalget, sidder bag skærmen og deltager. Om tirsdagen bliver der stemt i salen, så der er der lidt liv i huset. Jeg har erfaret, at det virtuelle møderum i nogen sammenhænge er en god og effektiv løsning, men der er også noget, det ikke kan.

Lidt ligesom at man godt kan holde fredagsbar hjemme foran skærmen. Men det er ikke helt det samme som at sidde sammen med kollegerne i den virkelige verden.

Der har været debat om de mange løsgængere og muligheden for nye partier. Lige nu er der på rygtebørsen snak om, at Jens Rohde bliver medlem af Kristendemokraterne. Han nævnte selv ved kaffemaskinen, at hvis det blev til noget så kunne de lancere sig som skønheden og udyret.

Inger Støjberg har nu indgået kontorfællesskab med DF, Det betyder, at afstanden mellem Inger Støjberg og DF er blevet noget mindre. Så mon ikke det bare er et spørgsmål om tid?

Lars Løkke er vendt tilbage til Folketinget, og er ofte at se i salen og på talerstolen, så mon ikke et nyt parti er på vej. Jeg tror det kommer, før vi alle er vaccineret.

Ellers så er denne folketingsperiode den sidste for Bertel Haarder og Marianne Jelved. Det måtte jo komme, men det er tydeligt, at der er en enorm respekt for dem begge to herinde på Borgen. De har begge sat deres præg på dansk politik igennem de sidste mange årtier, og vil begge blive skrevet ind i historiebøgerne.

Nu skal man jo ikke være for fokuseret på meningsmålinger, men jeg kan fortælle at debatten internt i den Socialdemokratiske folketingsgruppe er noget mere positiv og konstruktiv, når målingerne konstant ligger over 30 %. Det er lidt svært at bevare pessimismen.

I ønskes alle et godt forår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce