Annonce
Debat

Tæt på Borgen: Et år på Tinge!

Birgitte Bergman i radioprogrammet Cordua og Steno sammen med Kathrine Lilleør. Foto: Birgitte Bergman
Annonce

FOLKETINGET: Som kultur- og turismeordfører har der været nok at se til i mit første år på Tinge med fire ordførerskaber og flere udvalgsmedlemsskaber. Men de sidste 3 måneder har været ganske særlige med fokus på, at hjælpe så mange virksomheder, turismeaktører, kulturattraktioner og arbejdspladser igennem krisen.

Det har været givet godt ud, at sætte ind med hjælpepakker for at sikre, at så mange som muligt ikke mister deres job. Hastelove, nedlukning og gradvis genåbning af det danske samfund har stået øverst på den politiske dagsorden.

Men der har bestemt også været tid til at arbejde med lokale sager lige fra udligning til en Marin Havpark. Og til at knytte vigtige alliancer og venskaber på tværs af partierne. Her kommer fortællinger fra Borgen i sidste uge.


Det er til at ryste på hovedet over den zig zag kurs, som myndighederne og Regeringen udstikker i disse dage og uger.

Birgitte Bergman


Regeringens fortsatte restriktioner om bl.a. arealkrav og seksdagsreglen med overnatning gør det svært for mange hoteller, restauranter etc. Og specielt i Helsingør. Jeg var til møde hos en nystartet virksomhed i går på Kronborg.

Det er trist, at se at der næste er menneske tomt på og omkring slottet i denne tid, som eller ser hæjsæson. Vi bliver desværre ramt af, at de svenske og europæiske turister ikke kommer på besøg i det omfang, som vi har brug for.

Det er til at ryste på hovedet over den zig zag kurs, som myndighederne og Regeringen udstikker i disse dage og uger. Hvor mange overnatninger hvor og hvornår. Antal til fester og foldboldkampe. Hvilke grænser, nationaliteter og hvorfor.

Foto: Birgitte Bergman

Seneste så vi det i lørdags, hvor vores svenske naboer med en times varsel pludselig skal vise en test. Jeg mødte et svensk par i Hornbæk i lørdags.

De var nervøse for at være her. De var bange for om myndighederne ville komme og jage dem væk. Det var en grænseoverskridende oplevelse og helt ærlig, som halvsvensker, blev jeg ganske flov.

I sidste uge sendte vi – et bredt flertal i Folketinget – et brev til Miljøministeren med en opfordring til at udarbejde et egentligt beslutningsgrundlag henover sommeren, der gør det muligt for os at forhandle og beslutte en Marin national havpark i den næste folketingssamling.

Øresund er nemlig også på globalt plan et unikt pragteksempel på bæredygtig udvikling og udnyttelse til havs. Det skal vi værne om og vi vil ikke have københavnernes spildevand i de mængder.

Britt Bager og Birgitte Bergman. Foto: Birgitte Bergman

I forrige uge har jeg været ’oppe og slås’ med beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard. Vi forhandlede opkvalificering af ledige. I forhandlingerne foreslog vi, at man holdt sig, til at bruge de 340 millioner kroner, der allerede var afsat, på indsatser der faktisk virker. Men nej.

Et flertal inkl. Venstre ville partout hælde yderligere 400 millioner ned i beskæftigelsessystemet i alt 750 mio. kr. Et system der ifølge Finansministeriet er et af de dyreste i verden. Men at hæve dagpengesatsen til 110%, det var at gå for langt – derfor sagde vi nej tak. Men vi blev da gode venner igen, Peter og jeg.

Tæt på Borgen med Bergman og Møller

Helsingør Dagblad har inviteret de to Helsingør-valgte folketingspolitikere - Henrik Møller fra Socialdemokratiet og Birgitte Bergman fra De Konservative - til på skift at skrive en klumme om deres hverdag på Christiansborg, deres arbejdsliv bag Borgens tykke mure. I dag er den skrevet af Birgitte Bergman.

I et demokrati er det uhyre væsentligt, at medierne er frie og uafhængige af statsmagten. Særligt i den tid vi har været igennem, har der mere end nogensinde været brug for den frie og kritiske presse.

Vi har brug for debatten, hvor magthavere stadig bliver forholdt kritisk. Derfor indkaldte jeg ministeren i samråd og her erkendte hun, at det var en klokkeklar fejl.

Britt Bager og Birgitte Bergman. Foto: Birgitte Bergman

Jeg får de sjoveste opringninger fra Cordua & Steno, som sendes som podcast på Berlingske . ’Har du hørt det Birgitte’….jo tak, det har jeg hørt. Kom til studiet straks – vi må gøre noget.

Det handler naturligvis om den venstreorienterede identitetspolitik, som er gået for vidt. Nej, vi skal ikke nedrive statuer og ’smide den grimme’ del af vores historie ud med badevandet. Og vi skal ikke tillade bønnekald i Danmark.

Det fik vi os en god debat om og de herrer udnævnte mig, som den borgerlige kulturleder. En god måde at slutte folketingsarbejdet af på her før sommerferien.

Rigtig god sommer!

Britt Bager og Birgitte Bergman. Foto: Birgitte Bergman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce