Annonce
Helsingør

Tæt på magisk grænse: Nu mangler der 85 helsingoranere

Helsingør bliver ved med at blive større end nogensinde før i disse måneder. Nu skal vi måske snart rykke sammen på Stengade og omegn, så der er plads til 63.000 borgere. Foto: Lars Johannessen

Helsingør har sat ny befolkningsrekord.

Annonce

Helsingør: 85 personer. Mere skal der ikke til, før Helsingør kommune når et befolkningstal, som ikke mange havde troet på for bare få år siden. Der er nu officielt 62.915 helsingoranere, hvilket i sig selv er en splinterny befolkningsrekord.

Læserne af denne avis vil vide, at befolkningsrekorderne står i kø i kommunen for øjeblikket. Folkene på folkeregistret har travlt, og ved indgangen til maj blev den seneste rekord sat. Før det kom seneste rekord i februar.

Annonce

Få nyfødte

Her i begyndelsen af juni er en ny rekord altså sat.

Maj bød på et plus på knap 50 borgere. Og nu kan Helsingør skimte den mere eller magiske grænse på 63.000 borgere.

Corona-tiden har ikke haft negativ betydning for Helsingørs tiltrækning på tilflyttere. Dem var der 285 af i maj, mens kun godt 200 flyttede fra Helsingør til en anden kommune i Danmark i samme måned.

Mennesker, der gerne vil have Helsingør til at vokse indbyggertalsmæssigt, skal takke netop tilflytterne.

Det er nemlig dem, som sikrer plusset i befolkningsregnskabet, hvor der er et stort minus på fødsler i forhold til dødsfald.

33 fine nyfødte helsingoranere blev det til i maj. Til gengæld var der mere end doblet så mange borgere, der døde i samme periode.

Annonce

Kæmpestore problemer

Det glæder de fleste politikere i Helsingør Byråd, at Helsingør igen er begyndt at vokse i indbyggertal - efter at befolkningstallet havde ligget stille i halvandet år.

"Hvis der ikke kommer folk til i den arbejdsdygtige alder, så vil vi få kæmpestore problemer med at finansiere velfærden i Helsingør i fremtiden. For der kommer væsentligt flere ældre. Og de ældre, vi har og får, bliver heldigvis ældre og faktisk meget ældre. Det betyder dog også, at der bliver større og større udgifter til den gruppe, så vi skal være glade for, at vi kan få nye skatteydere til at flytte hertil", har Helsingørs borgmester Benedikte Kiær tidligere forklaret til Helsingør Dagblad.

Kommunens seneste befolkningsprognose peger på, at Helsingørs folketal i de kommende år skal sætte flere rekorder - ikke mindst i takt med, at der bliver bygget hundredvis af nye boliger inden for kommunegrænsen.

Prognosen afslører, at befolkningstallet vil stige med 3.000 personer frem til 2039 - til cirka 65.800. I 2039 vil der ifølge samme prognose vil alene antallet af ældre på 80 år eller mere også være vokset med cirka 3.000 personer.

I år 2000 boede der knap 59.500 borgere i Helsingør.

Der kommer hundredvis af nye boliger

Fakta

  • Helsingør Kommune har i samarbejde med private investorer og diverse boligselskaber planlagt, at der i de kommende år skal bygges over 1.500 nye boliger i blandt andet Espergærdes gamle erhvervsområde og i Helsingør - primært i industriområdet ved Rønnebær Allé, på Rasmus Knudsens Vej og ved det gamle hospital på Esrumvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce